Divendres, 19 d'abril de 2024
pesca

​El Campionat d'Espanya de Salmònids reuneix 80 pescadors al Pallars Sobirà

El riu Noguera Pallaresa presenta unes condicions "molt bones" per pescar, segons la federació espanyola

Pallars Digital Baro | 25 de març de 2023 a les 11:22
Un pescador durant la competició a la Noguera Pallaresa | M. Lluvich / ACN
El Pallars Sobirà acull aquests dies un total de 80 esportistes que participen en el 6è Campionat d'Espanya de Salmònids en modalitat Mosca Masters. D'aquest campionat en sortiran els pescadors que representaran la Federació Espanyola als propers mundials. Les proves se celebren en un tram de 20 quilòmetres de la Noguera Pallaresa, comprès entre Rialp i el congost de Collegats.

Durant la competició cada esportista haurà pescat vuit hores en dos dies. Juan Vert, president del Comitè Salmònids de la Federació Espanyola, ha dit que el riu Noguera Pallaresa es troba en unes condicions "molt bones" per a la competició, i ha destacat la predisposició de les administracions i les companyies elèctriques per facilitar un cabal constant d'aigua durant aquests dies.

Satur López, capità de la selecció catalana de pesca a mosca, ha explicat que els darrers anys Castella i Lleó i Astúries acollien la majoria de competicions de pesca en modalitat mosca. En aquest sentit, López ha dit que confia que aquest tipus de proves retornin poc a poc al Pallars Sobirà, territori referent en pesca des de fa anys, amb la intenció de tornar a posicionar el Pallars Sobirà com a destí de pesca.
 

Un jutge supervisa un pescador durant la competició a la Noguera Pallaresa. Foto: M. Lluvich / ACN


De fet, la Federació Catalana de Pesca va presentar el riu Noguera Pallaresa com a candidat per la celebració d'aquest campionat, donat que reuneix totes les característiques que requereix una competició d'aquesta embergadura, com són els quilòmetres de riu, la quantitat i la qualitat de peixos per pescar, i un bon cabal d'aigua. Aquest campionat és un gran aparador, però la intenció és que cada any se celebri a la Noguera Pallaresa una competició d'alguna modalitat de pesca.

Entre els 80 esportistes que competeixen hi ha pescadors de 13 comunitats autònomes. Les proves van començar divendres i finalitzen aquest dissabte amb la darrera mànega.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació