Dissabte, 20 d'abril de 2024
cultura

Arriba la 7a edició de les jornades «Enraonem de la Terreta»

La trobada tindrà com a eixos principals el Cançoner Popular de Catalunya i la poetessa i folklorista Palmira Jaquetti

Pallars Digital Sapeira | 23 de març de 2023 a les 10:29
Imatge d'una xerrada de l'edició del 2021 de les jornades | Notícies de la Terreta
La Casa Nova de Sapeira acollirà aquest dissabte 25 de març la 7a edició de les jornades Enraonem de la Terreta, que enguany estaran dedicades principalment al Cançoner Popular de Catalunya i a la figura de la poetessa i folklorista catalana Palmita Jaquetti. Els actes començaran a partir de les 16:00 h, amb la presentació a càrrec de Lluís Colomés, president de l'Associació pel Patrimoni de la Terreta-Fem Terreta.

Posteriorment, el lingüista, traductor i membre de l'Institut d'Estudis Catalans, Joaquim Mallafré, parlarà sobre la llengua popular i la llengua culta a partir de les 16:10 h. Més tard, a les 16:35 h, la musicòloga i professora de l'Universitat Rovira Virgili, Montse Canela, oferirà una xerrada sobre l'obre del Cançoner Popular de Catalunya.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fem Terreta (@fem_terreta)


A les 17h serà el torn de Raquel García i Montserrat Nicuesa, totes dues mestres de música, que parlaran sobre el pas de Palmira Jaquetti per la Terrtera durant la missió de 1931. Després de benerar, a les 18:00 h, Lluís Colomés oferirà una conferència sobre la contribució de Sapeira al Cançoner i al folklore català.

Uns 25 minuts més tard serà el torn de l'informàtic i músic Jordi Cebolla. Aquest protagonitzarà un muntatge fotogràfic a partir de les fotografies de la Missió de 1931. Finalment, es durà a terme una actuació musical de cançons recollides a la Terreta per part de Palmira Jaquetti, i que anirà a càrrec de Krregades de Romanços


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació