Diumenge, 28 d'abril de 2024
vandalisme

La Pobla veu amb «preocupació» els darrers actes vandàlics, però confia en l'actuació policial per aturar-los

L'ajuntament assegura que tot i concentrar-se en un espai curt de temps, són fets "bastant acotats" i els seus responsables estan "controlats"

Tomàs Garcia Espot La Pobla de Segur | 23 de març de 2023 a les 12:12
El consistori de la Pobla de Segur en una imatge d'arxiu | Ajuntament de la Pobla de Segur
Els actes vandàlics que s'han produït durant les darreres setmanes a la Pobla de Segur estan generant cert neguit entre la població del municipi, però l'ajuntament confia plenament en l'actuació dels Mossos d'Esquadra. El seu alcalde, Marc Baró, exposa a Pallars Digital que estan "una mica preocupats, com tothom", ja que "són seguits i no sabem quin sentit tenen", ha assenyalat.

Tanmateix, Baró ha expressat la seva total confiança en la feina de la policia catalana i de la jutgessa de Tremp per tal de resoldre tots els casos i jutjar els seus responsables. Respecte a les mostres de vandalisme, l'alcalde les ha qualificat d'actes "acotats" i de furts "menors", que han tingut lloc majoritàriament en llocs públics -com ara al Telecentre, a l'església, on van robar i destrossar el sagrari o a l'institut- però també en privats.
 
En aquest sentit, Marc Baró nega que hi hagi una sensació d'inseguretat al poble, ja que es tracta d'actes "aïllats", ha precisat. "Els responsables, afirma, en podrien cometre altres sense sentit, com ara cremar un arbre o un contenidor. Són fets, però, que a parer del batlle tenen més impacte i repercussió en un municipi com la Pobla. "Aquí es nota molt més, som un poble petit", explica. 

Però precisament per això, des del consistori poblatà també tenen la sensació que "és més fàcil controlar-ho", tot i que Baró sí que expressa que davant d'actes com aquest "no et quedes tranquil". Novament, però, ha reiterat que la policia està actuant degudament, ja que en l'últim mes s'han practicat detencions quan s'han produït fets així.
 
La darrera mostra d'incivisme va tenir lloc el passat dissabte de matinada, quan uns desconeguts van entrar a l'Institut de la Pobla i van cremar els cartells que els alumnes havien elaborat amb motiu del 8-M. Un fet pel qual la direcció del centre ja va presentar denúncia als Mossos, els quals han qualificat l'acte de "bretolada", tal com han declarat a aquest diari. "Esperem que no vagin a més, explica l'alcalde, que lamenta que "s'està generant una bola que veurem com acaba".

Mentrestant, l'institut continua demanant la col·laboració ciutadana per tal de trobar els autors d'aquests fets. Per aquest motiu, ha habilitat un enllaç on qui vulgui pot aportar informació sobre l'acte vandàlic.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació