Divendres, 26 d'abril de 2024
curses

La Rialp Matxicots obre aquest dijous les inscripcions per a la 13a edició

Considerada com "una de les curses més estimades de Catalunya", tindrà lloc el cap de setmana del 16 i 17 de setembre

Pallars Digital Rialp | 22 de març de 2023 a les 12:17
Sortida de la cursa en l'edició del 2022 | Toni Grases
La Rialp Matxicots obre aquest dijous 23 de març les inscripcions per a la 13ª edició de la cursa de muntanya, considerada com una de les més estimades de Catalunya, i que enguany tindrà lloc el cap de setmana del 16 i 17 de setembre. Les inscripcions estaran obertes fins que s'esgotin els dorsals o fins la data límit, el 15 d'agost.

Només 750 afortunats entre totes les modalitats podran gaudir aquest 2023 d’una nova edició d’aquesta prova tan carismàtica, reconeguda de nou en 2022 com "Millor cursa ultra a Catalunya" pels usuaris del portal Ultres Catalunya, repetint el reconeixement atorgat els anys 2021, 2018 i 2015.
 
A banda d'apuntar-se, també es pot consultar tota la informació sobre la cursa al seu lloc web. Aquesta edició comptarà novament amb tres modalitats: la prova reina, la Trail, de 50 quilòmetres i 4.500 metres de desnivell positiu; la Mitja de 21 quilòmetres i 1.500 metres de desnivell positiu. Finalment, hi haurà la modalitat Popular de 10 quilòmetres i 700 metres de desnivell positiu, i que s'erigeix com a principal novetat. La prova substitueix a la Caminada i passa a ser també de caràcter competitiu.

De nou, s’integrarà la Rialp Matxixics, un esdeveniment per a infants de 3 a 16 anys que arriba a la seva 10ª edició i que té caràcter solidari, amb distàncies de 5, 3'5 i 1'5 quilòmetres en uns recorreguts per muntanya al voltant de Rialp. Com ja és habitual, el centre de la cursa serà a Rialp i comptarà com sempre amb la complicitat dels pobles del municipi de Rialp i de tota la Vall d’Àssua

Edició 2023

 
Per una banda, el dissabte dia 16 de setembre la prova reina d’aquest 2023 serà de nou la Trail, on s’assoleixen quatre cims de la Vall d'Àssua, tres dels quals superen els 2.800 metres d’alçada (Montsent de Pallars, Montorroio i Les Picardes). El mateix dissabte es durà a terme la Mitja marató, amb un recorregut íntegre pels pobles i racons de la Vall d'Àssua amb la Serra de Posa com a pas més alt a més de 1.500 metres d’alçada. Finalment, el mateix dissabte es durà a terme la modalitat Popular, estrenant-se com a prova competitiva.
 
El diumenge 17 de setembre serà el torn dels més petits i no tan petits amb la Rialp Matxixics, una cursa per infants de 3 a 16 anys que arriba a la seva 10ª edició. La Rialp Matxixics és una de les primeres curses infantils de muntanya a Catalunya i que té un caràcter solidari amb el Banc d’Aliments del Pallars Sobirà.

Durant tot el cap de setmana, i obert a tots els participants i acompanyants, hi haurà un programa paral·lel d’activitats de promoció de les activitats turístiques i econòmiques del nostre municipi i comarca. Així doncs, la Rialp Matxicots fa una aposta clara per un cap de setmana ple d’esport, muntanya i activitats per gaudir amb amics i/o família on tothom tindrà cabuda. La Rialp Matxicots serà qualificadora per al UTMB Index. Així prop de 3.000 persones podran gaudir d’un nou cap de setmana al cor del Pallars Sobirà.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació