Divendres, 19 d'abril de 2024
salt base

La víctima de Mont-rebei tenia 42 anys i ha mort quan practicava salt base

Un helicòpter dels GRAE ha rescatat el cos sense vida de la víctima

Pallars Digital Sant Esteve de la Sarga | 22 de març de 2023 a les 07:56
Imatge d’arxiu d’un rescat en helicòpter al congost de Mont-rebei | Bombers
L'home que ha mort aquest dimarts a la zona del congost de Mont-Rebei, al terme municipal de Sant Esteve de la Sarga, tenia 42 anys i ha sofert un accident mentre practicava salt base, i no parapent, segons han informat inicialment els Bombers de la Generalitat. La víctima mortal és Luis Manzaneda, un expert en escalada lliure, veí de l'Albiol (el Baix Camp), que treballava de bomber al Parc de la Vall d'Hebron de Barcelona.

L'avís del succés es va donar quan passaven tres minuts de les 11h del matí i es va activar un helicòpter del Grup de Recolzament d'Actuacions Especials (GRAE) del cos de Bombers amb un metge del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que només van poder rescatar el cadàver de la víctima. Els Mossos d'Esquadra s'han fet càrrec de la investigació dels fets.

Després de confirmar la mort de la víctima, l'helicòpter s'ha retirat fins al Prat d'Àger i els efectius han esperat l'arribada de les autoritats judicials. En aquest sentit, s'ha activat la patrulla d'Investigació de la Noguera dels Mossos d'Esquadra, que ha fet suport i coordinació de les tasques judicials en l'aixecament del cos. També s'hi ha desplaçat efectius de la Unitat d'Intervenció a Muntanya dels Mossos d'Esquadra, en helicòpter, per fer l'extracció de la víctima.

El salt base és una modalitat de paracaigudisme que consisteix a saltar des d'un lloc fix, no des d'una avioneta. És considerat per molts el més extrem dels esports extrems. El saltador base es llença al buit enfundat amb un vestit especial amb ales que li permet "volar" durant uns segons abans d'obrir el paracaigudes i tocar terra.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació