Dijous, 18 d'abril de 2024
btt

Dues rutes de BTT del Pallars formaran part del projecte «Stop Pueblos Vacíos»

Es tracta d'una iniciativa sense ànim de lucre impulsada pel cofundador de 'Carros de Foc', Òscar Balsells, i que vol combatre el greu problema del despoblament

Pallars Digital Pallars Jussà | 20 de març de 2023 a les 11:36
Dues persones practicant BTT en una imatge d'arxiu | Territori Lo Podall
Dues noves rutes de BTT del Pallars formaran part del projecte Stop Pueblos Vacíos, una iniciativa nascuda amb l'objectiu de conscienciar i combatre el greu problema del despoblament. Impulsada per Òscar Balsells, cofundador de Carros de Foc i creador de Pedals de Foc i Pedales del Mundo, compta també amb projectes similars ja validats en altres comunitats com Castella i Lleó, Castella-La Manxa i Aragó.

Pel que fa a les rutes pallareses, no estan organitzades ni tampoc tenen etapes establertes. De fet, cadascú pot dissenyar-les en funció de la seva disponibilitat i capacitat física. Els recorreguts, a més estan a disposició de tothom.

La primera, que du el nom de Pallars Jussarico, vol donar a conèixer el patrimoni geològic del Geoparc Orígens. Es tracta d'un circuit d'alta dificultat i gairebé circular, de 350 quilòmetres i 12.000 metres de desnivell positiu, que discorre entre Sant Esteve de la Sarga i l'estació de tren d'Àger, tot realitzant un llarg ascens fins al coll d'Ares, coronant el seu cim més alt, Sant Alís. La ruta també passa prop de l'Observatori del Montsec i combina pistes forestals i senders.

L'altre recorregut té com a escenari el Parc Natural de l'Alt Pirineu i precisament porta per nom La Corona del Parc. Està pensat per a ciclistes amb experiència, atesa la seva llarga longitud de 300 quilòmetres i el seu desnivell acumulat de 10.000 metres. La ruta es pot fer de maig a octubre i dona a conèixer pistes forestals i camins emblemàtics del parc, entrant a Andorra durant uns pocs quilòmetres. Comença a Esterri d'Àneu i finalitza a Llavorsí, on es troba la Casa del Parc.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació