Dijous, 25 d'abril de 2024
Esports

El CF Pobla s'imposa al Bellpuig en la inauguració oficial del nou camp (3-2)

En bàsquet, primeres derrotes de l'any del CB Tremp a Bellpuig (54-52) i del CB Sort a Vallfogona (88-83)

Tomàs Garcia Espot La Pobla de Segur | 20 de març de 2023 a les 08:24
Albert Roset, autor de dos gols, disputant la pilota amb un jugador del Bellpuig | AJC
El CF Pobla continua sense afluixar en la seva lluita pel títol de lliga. Aquest diumenge, en plena festa per la inauguració oficial del nou camp, els de Santi Fité van aconseguir imposar-se al Bellpuig en un partit difícil on els visitants es van avançar al minut 14 després d'un error del porter Roger Admella. Malgrat la poca inspiració poblatana, una potent fuetada d'Albert Roset va establir l'empat al marcador abans del descans.

A la represa, el Pobla continuava sense trobar la seva millor versió, tot i mostrar-se sòlid en defensa. El jove cadet Lluc Nieto va entrar al camp per ajudar en atac, i al minut 67 aconseguia trencar la igualada arran d'un rebuig a la sortida d'un córner. Poc després, Roset feia el tercer, i a un minut pel final, el Bellpuig retallava distàncies, però els poblatans van poder certificar la tercera victòria consecutiva, i que els manté a tres punts del líder, l'Oliana.
 

El partit entre els veterans del Pobla i del Barça va ser un dels plats forts de la jornada. Foto: TGE


Tot plegat en una jornada festiva i plena d'activitats per inaugurar el nou camp de futbol. Els actes van començar amb els parlaments de les diverses autoritats polítiques, com el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, o la representant territorial de l'Esport a Lleida, Lourdes Ravetllat. Talarn va felicitar la Pobla pel que ha considerat com "una inversió de poble" i que va molt més enllà dels seus usos futbolístics, atès que l'esport és una "educació en valors". Per la seva banda, l'alcalde de la Pobla, Marc Baró va recordar que el projecte del nou camp es remunta anys enrere, l'any 2015, quan ell mateix va accedir a la regidoria d'Esports de l'Ajuntament, i que després de més de dos anys, ha tingut un cost d'1,09 milions d'euros.

Posteriorment, Baró i Talarn van descobrir la placa commemorativa de la inauguració, just abans de realitzar la presentació dels diversos equips de l'Escola de Futbol Pobla. L'esdeveniment principal, però, malgrat el fort sol de migdia, va ser el partit amistós entre els veterans del CF Pobla i del Futbol Club Barcelona, que va finalitzar amb un resultat d'1 a 3 en favors dels blaugranes. Abans del partit, el més ancià dels veterans del Pobla, Damià Tirbió, de 97 anys, va fer la sacada d'honor després de rebre una placa d'homenatge per part del club. El partit també va ser seguit de prop per dos il·lustres exblaugranes: Rafael Zuviría i Juan Manuel Asensi.
 

Imatge de la presentació dels diferents equips de l'Escola de Futbol Pobla. Foto: TGE


El CF Tremp començarà el camí de la salvació el 26 de març

 
A Segona Catalana, el CF Tremp ja coneix el calendari de la fase de salvació que haurà d'afrontar si no vol perdre la categoria. El tret de sortida serà el 26 de març al Pedrasanta, on els d'Albert Segués s'enfrontaran al Castellserà, mentre que la setmana següent, el 2 d'abril, tornaran a jugar com a locals contra el Cervera. La primera volta de la lligueta de permanència finalitzarà el 16 del mateix mes al camp de l'Alcarràs.

La segona volta, que començarà el dia de Sant Jordi, es preveu dura per als trempolins, ja que jugaran com a visitants els dos primers partits. Tanmateix, atès que els de la capital del Jussà no han guanyat cap partit a casa aquesta temporada, el factor camp pot no influir tant, si bé és cert que el suport i el caliu de l'afició local pot ser clau per a les aspiracions del Tremp.
 

Calendari amb els partits de la fase de permanència del CF Tremp. Foto: FCF


Mentrestant, a Quarta Catalana, el FC Rialp va caure estrepitosament contra l'AEM (6-1), líder la categoria i màxim aspirant a l'ascens. El partit va ser un monòleg dels del Segrià, que en poc més d'una hora van aconseguir anotar els sis gols de la victòria. No va ser fins al minut 74 que els homes de Pito Pasqual van poder fer el gol de l'honor per mitjà d'Adrià Ovando. Amb aquesta derrota, els del Pallars Sobirà cauen una posició a la lliga i ara són vuitens amb 31 punts.
 

Primeres derrotes de l'any per al bàsquet pallarès

 
En bàsquet, Tremp i Sort van patir dissabte les primeres derrotes d'aquest 2023. Després d'una ratxa impressionant, els de la capital del Jussà van caure per només dos punts (54 52) a la pista del Bellpuig. En un partit força igualat, els trempolins van anar per darrere en el marcador la major part del temps, i només van poder imposar-se al darrer quart. Els 18 punts de Txema i els 15 de Jordi Lloan, però, no van ser suficients per evitar la segona derrota de la temporada del Tremp, que tot i així continua com a líder indiscutible.

Per la seva banda, el CB Sort també va jugar un partit molt igualat amb el Vallfogona de Balaguer, però finalment va acabar caient per 88 a 83. Els del Sobirà van prendre la iniciativa, però el rival no va donar-se mai per vençut, i el matx va tenir fins a 11 canvis de guanyador. Al darrer quart, els de la Noguera van ser millors i es van imposar amb un parcial de 15 a 10 que deixava sense efecte els fins a 30 punts del jugador del Sort, Uriel Soler.

Ple de victòries per al Pàdel Pallars

 
Finalment, el Pàdel Pallars ha pogut celebrar un ple de victòries aquest cap de setmana. L'equip A es va imposar dissabte per 1 a 2 al Pàdel Select, fet que li permet continuar com a líder del grup C de Segona Catalana una setmana més. Per la seva banda, el B es va refer guanyant al Pàdel Soses per 3 a 0, i es manté quart a Tercera Catalana, encara en posicions de play-off d'ascens.

 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Futbol - Segona Catalana - Subgrup 5A
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Futbol - Tercera Catalana - Grup 15
RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Futbol - Quarta Catalana - Grup 21
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Bàsquet - Sènior Territorial
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Pàdel - Segona Catalana - Grup C
RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Pàdel - Tercera Catalana - Grup B 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació