Dimarts, 23 d'abril de 2024
renovables

Deixen en suspens quatre grans parcs solars projectats a Isona i Tremp

Tres de les centrals havien rebut el vistiplau ambiental de la Generalitat fa dues setmanes, mentre que l'informe de la darrera va ser rebutjat

Pallars Digital Pallars Jussà | 20 de març de 2023 a les 10:22
Una planta solar fotovoltaica, en una imatge d'arxiu | ACA
Quatre grans parcs solars projectats al Pallars Jussà han estat posats en suspens aquest divendres per la comissió d'Urbanisme del Pirineu. Tal com avança Segre, es tracta de les centrals Les AlzineresCosta Gran, Neret i Llau dels Juncs. Això significa que els projectes quedaran aturats durant tres mesos a l'espera que s'ajustin a la legalitat i que facilitin la informació que falta.

Les tres primeres, dues de les quals previstes als termes municipals d'Isona i Conca Dellà i l'última a Tremphavien rebut fa dues setmanes el vistiplau ambiental per part de la Generalitat, mentre que l'informe del quart parc, també projectat a Isona, havia estat rebutjat perquè ocupava una gran superfície d'alt valor agrícola
 

Mapa que mostra les quatre centrals solars deixades en suspens. Foto: Govern


En total, les tres primeres instal·lacions cobririen prop de 150 hectàrees i més de 100 megawatts de potència. En el cas del darrer parc, però, la Generalitat va determinar a principis de març que calia que s'eliminessin 3,41 hectàrees del projecte inicial, ja que ocupen sòl d'alt valor agrícola. Per altra banda, la ponència de renovables havia rebutjat l'informe de la central solar Llau dels Juncs, de 62,91 hectàrees i 40 megawatts de potència.
 
Les quatre plantes solars van sortir a informació pública el maig i el juliol del 2022, amb la mateixa empresa promotora al darrere, Energies Renovables Terra Ferma S.L. En el darrer mes, recordem, han sortit publicats dos altres projectes de grans parcs solars a la comarca. El primer, El Juncar, ocuparia 76,5 hectàrees dels municipis de Tremp i Talarn, mentre que el segon, previst a Castell de Mur, i que porta el nom d'Els Morellols, cobriria una superfície de 71,20 hectàrees.

 
A aquestes dues últimes centrals, a més, cal afegir-ne dues més projectades al municipi d'Isona i Conca Dellà, i que van sortir a informació pública durant el mes de desembre del 2022. Es tracta de Lo Tossal, de 28,48 hectàrees prop de Sant Romà d'Abella, i Pont de Fusta, que tindria una superfície de 30,42 hectàrees al nord del poble de Basturs.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació