17 d'abril de 2024
renovables

La Generalitat dona el vistiplau ambiental a tres grans parcs solars projectats a Isona i Tremp

Es tracta de 'Les Alzineres', 'Costa Gran' i 'Neret', que en conjunt ocuparien més de 150 hectàrees, mentre que s'ha rebutjat l'informe de la planta 'Llau dels Juncs'

Pallars Digital Pallars Jussà | 3 de març de 2023 a les 08:58
Unes plaques solars en una imatge d'arxiu | ACA
La Generalitat ha donat llum verda a l'informe d'impacte ambiental de tres grans parcs solars projectats al Pallars Jussà. Tal com ha avançat Segre, es tracta de les plantes fotovoltaiques Les Alzineres Costa Gran, previstes a Isona i Conca Dellà, i Neret, prop del terme de Suterranya.

En total, les instal·lacions cobririen prop de 150 hectàrees i més de 100 megawatts de potència. En el cas del darrer parc, però, caldrà que s'eliminin 3,41 hectàrees del projecte inicial, ja que ocupen sòl d'alt valor agrícola.
 
Per altra banda, la ponència de renovables ha rebutjat l'informe d'una altra gran central solar prevista a Isona, Llau dels Juncs. El motiu és que la planta fotovoltaica, de 62,91 hectàrees i 40 megawatts de potència, afectaria una gran superfície també d'alt valor agrari. 
 

Mapa amb les tres plantes aprovades ambientalment, i la quarta (Llau dels Juncs) rebutjada Foto: Govern


Les plantes solars que han superat el sedàs ambiental van sortir a informació pública el maig del 2022, i totes tres tenen el mateix promotor, Energies Renovables Terra Ferma S.L. Pel que fa al nombre de panells solars, en conjunt comptarien amb gairebé 184.000 plaques.
 
En les darreres dues setmanes, recordem, també han sortit a informació pública dos altres grans parcs solars. El primer, El Juncar, ocuparia 76,5 hectàrees dels municipis de Tremp i Talarn, mentre que el segon, previst a Castell de Mur, i que porta el nom d'Els Morellols, cobriria una superfície de 71,20 hectàrees.

 
A aquestes dues últimes cal afegir-ne dos més al municipi d'Isona i Conca Dellà, i que van sortir a informació pública durant el mes de desembre. Es tracta de Lo Tossal, de 28,48 hectàrees prop de Sant Romà d'Abella, i Pont de Fusta, que tindria una superfície de 30,42 hectàrees al nord del poble de Basturs.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació