1 de 10
Pressupostos

La Pobla de Segur aprova un pressupost de 7,5 milions d’euros per al 2023

Els comptes específics del consistori són de 5,8 milions, un 40% més respecte als números de l'any passat

Els comptes van aprovar-se amb els set vots a favor d'ERC i l'abstenció del PSC | Ajuntament de la Pobla de Segur
per Pallars Digital, La Pobla de Segur | 15 de març de 2023 a les 10:40 |
L'Ajuntament de la Pobla de Segur ha aprovat el pressupost per a l’any 2023, que escala fins als 7.553.252,58 euros. D’aquests, un milió i mig pertanyen al pressupost de la residència Nostra Senyora de Ribera, mentre que 5,8 milions d’euros són del pressupost específic del consistori, i que suposen un augment d’un 40% respecte dels números de l’any passat. Els comptes s'han aprovat amb els set vots del grup municipal d'Esquerra Republicana (ERC) i l'abstenció del PSC.

Segons ha explicat l’alcalde, Marc Baró, en el transcurs del ple, entre les inversions previstes per aquest any hi ha la construcció de la nova biblioteca, l’adequació de l’edifici d’ensenyaments de muntanya, la inversió del pou del Cabanau, i dues actuacions previstes al Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) com són la millora de l’avinguda Pirineus i la construcció de l’ascensor del Molí de l'Oli.

 
 
Baró ha destacat les tres subvencions provinents dels fons europeus Next Generation, ja atorgades a l’Ajuntament de la Pobla de Segur, i que no estan contemplades en aquests pressupostos. "A mesura que vagin arribant els diners farem les modificacions de pressupost corresponents, però per quantificar-ho d’una manera, si totes les actuacions s’haguessin de fer aquest 2023, el pressupost s’enfilaria fins als 11,5 milions d’euros”, afirma.

Les línies d’actuació subvencionades, però, tenen un marge d’actuació de fins a tres anys, i per això els ingressos es fan de manera proporcional a les anualitats. En aquest sentit, l'alcalde declara que "ens podem sentir orgullosos d’aquests 5,8 milions d’euros per l’Ajuntament de la Pobla de Segur, sobretot tenint present l’augment any rere any". "A l’inici de la legislatura, l’any 2019, el pressupost era de 4,2 milions d’euros", ha afegit Baró.
 
El ple, celebrat el passat dijous, també va servir per aprovar per unanimitat el retorn dels avals als nous propietaris que l’any 2006 van dipositar a l’ajuntament per poder fer el projecte urbanístic de la Farratgeta. En total són nou propietaris amb un total de 108.000 euros


Altres notícies que et poden interessar 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació