Dimecres, 19 de juny de 2024
estudis

Tremp tindrà una aula universitària d'Infermeria a partir del curs 2024-25

L'objectiu és fixar professionals al territori i portar la universitat al Pirineu

Pallars Digital Tremp | 14 de març de 2023 a les 17:17
Imatge de la reunió celebrada aquest dimarts a Tremp | M. Lluvich / ACN
Tremp tindrà una Aula Universitària d'Infermeria el curs 2024-2025. Així ho ha explicat Miquel Abrantes, gerent del Servei Català de la Salut de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran, després de la reunió del Consell de Direcció de l'Administració Territorial de l'Alt Pirineu i Aran, celebrada aquest dimarts a la capital del Pallars Jussà.

Mentrestant, el curs vinent, 10 alumnes del grau d'Infermeria de la Universitat de Lleida cursaran el quart i últim curs en centres del Pirineu. El primer semestre a Tremp i el segon a centres de la resta de comarques. L'objectiu és fixar professionals al territori i portar la universitat al Pirineu. De fet, per propiciar l'arrelament d'aquests estudiants universitaris a la comarca se'ls sufragarà l'estada i se'ls bonificarà amb altres incentius.


Els alumnes que cursaran l'últim curs d'Infermeria a Tremp durant el primer semestre seran 10, però aquesta xifra s'incrementarà a primer de l'aula universitària. Aquests alumnes es podran formar als hospitals, als centres d'assistència sanitària, a les residències o al Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Ja fa més d'un any que l'alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Casesva oferir Tremp per acollir un grau d'Infermeria de la Universitat de Lleida. Cases va demanar descentralitzar la formació d'Infermeria al Pallars, igual com es va fer amb el desplegament del grau d'INEFC a l'Alt Urgell.

Cultura i Educació, al Pirineu


Durant la reunió d'avui també s'ha anunciat el desplegament de Cultura i Educació al Pirineu en un termini de sis mesos. Això portarà a la creació d'una borsa d'interins específica per l'Alt Pirineu i Aran.

El desplegament de la delegació de Cultura serà efectiu abans de l'estiu i en un primer moment s'ubicarà a l'Arxiu Comarcal del Pont de Suert. Posteriorment, es buscarà una ubicació definitiva, però es quedarà dins l'Alta Ribagorça.

Pel que fa al servei d'Educació també està previst que es despleguin aviat i aquest fet portarà a crear una borsa d'interins per aquestes comarques. El director dels Serveis Territorials d'Educació a l'Alt Pirineu i Aran, Ramon Jordana, ha dit que al mes de setembre ha de ser una realitat. Jordana també  ha confirmat que els alumnes del Pallars Sobirà i Pallars Jussà podran seguir fent la selectivitat al Pallars i evitar desplaçaments a Lleida.

El Consell de Direcció de l'Administració Territorial de l'Alt Pirineu i Aran ha recuperat les reunions presencials aquest dimarts, després de la pandèmia. Aquest òrgan, que es reuneix de manera periòdica un cop al mes, té les funcions de direcció i coordinació, on es comparteixen i treballen les prioritats de cada departament dins del mateix àmbit territorial de la vegueria.


Altres notícies que et poden interessar 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació