Dijous, 25 d'abril de 2024

La Vall Fosca tindrà una llista blanca amb militants d'ERC, Junts i independents

L'agrupació d'electors aspira a gestionar un ajuntament "més obert, transparent i inclusiu"

Tomàs Garcia / Jordi Ubach Vall Fosca | 15 de març de 2023 a les 10:15
Façana del consistori de la Torre de Capdella | Ajuntament de la Torre de Capdella
Una nova candidatura es presentarà a la Torre de Capdella a les pròximes eleccions municipals del 28 de maig. Es tracta de Som Vall Fosca, una agrupació d'electors que no està recolzada per cap partit polític, però sí integrada per militants d'Esquerra RepublicanaJunts per Catalunya i també per independents. 

En declaracions a Pallars Digital, el futur número u de la candidatura, Eduard Navarro, militant d'ERC, explica que aquesta llista transversal neix amb la voluntat de "treballar per a tothom". Navarro, resident a Aiguabella i membre de l'executiva local d'Esquerra al barri de les Corts de Barcelona, ha lamentat que el seu partit recolzés l'actual alcalde, Josep Maria Dalmau, a l'hora de bastir una candidatura "només per aconseguir vots per al consell comarcal i la diputació".

Tot i declarar que sent el "màxim respecte" per a la figura de Dalmau -batlle del municipi des del 2003- Navarro assegura que "està ancorat en el passat, malgrat que hagi fet coses bones". En aquest sentit, argumenta que la Vall Fosca necessita un "ajuntament obert, transparent i inclusiu". Així mateix, tal com resa el comunicat fet públic per Som Vall Fosca, els seus membres afirmen tenir "una visió tècnica de com s'ha de gestionar un ajuntament on no tot s'hi val".

Respecte al seu paper en la vida política del municipi després de les eleccions, Navarro afirma que veu "difícil" poder governar, però que tenen "quatre anys més per treballar i poder donar una batalla legal i neta". Encara que la previsió és poder guanyar un o dos regidors, el cap de llista contempla possibles pactes amb altres forces polítiques que podrien "desbancar" Josep Maria Dalmau. La candidatura, explica Navarro, ja està tancada i tenen el programa electoral gairebé acabat. 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació