Diumenge, 28 d'abril de 2024
ràfting

El ràfting pallarès prepara la temporada amb l'ull posat en les reserves d'aigua

El conveni amb Endesa comença aquest divendres i, per ara, la Noguera Pallaresa portarà el cabal habitual de 22 metres cúbics per segon

Tomàs Garcia Espot Pallars Sobirà | 14 de març de 2023 a les 10:18
Una barca de ràfting baixant pel riu Noguera Pallaresa | ACN
Les empreses de ràfting del Pallars Sobirà preveuen començar la temporada el pròxim dissabte 18 de març, amb la vista posada en les reserves d'aigua del riu Noguera Pallaresa. Tal com ha explicat a Pallars Digital el president de l'Associació d'Empreses d'Esports d'Aventura del Sobirà, Florido Dolcet, l'actual situació de sequera no impedeix encarar la temporada amb "optimisme i il·lusió", tot i que afirma que ens trobem en una "situació excepcional".

En aquest sentit, Dolcet assenyala que la conca de la Noguera Pallaresa és "la menys afectada de tot Catalunya", i que intentaran treballar amb "el màxim de normalitat". Així i tot, afirma que s'hauran d'anar adaptant tenint en compte com evolucioni la situació. De fet, ha confirmat que el cabal del riu acordat en conveni amb Endesa -de 22 metres cúbics per segon- es mantindrà, com ja és habitual, durant quatre hores a la setmana.
 
Tanmateix, exposa, "quan se celebrin grans esdeveniments, s'haurà de regular". Florido Dolcet ha posat com a exemple un campionat de pesca, durant el qual no serà necessari que el cabal sigui molt gran. D'altra banda, respecte a la data d'inici, el president explica que normalment es començava el dia 15, però atès que enguany queia entre setmana, van decidir passar-ho al dissabte per tal d'estalviar aigua

Abans de donar el tret de sortida, continua, el divendres 16 es duran a terme baixades de reconeixement per copsar l'estat actual del riu, i abans que arribin els primers clients. Pel que fa a la previsió de l'activitat, Dolcet confirma que no es funcionarà al 100% fins passada la Setmana Santa, quan la plantilla es reforci amb els treballadors procedents de les pistes d'esquí. En aquest sentit, ha sentenciat que "la temporada és molt llarga", i que estaran pendents de les previsions meteorològiques.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació