Dissabte, 20 d'abril de 2024
carreteres

El Parlament insta el Govern a executar la segona fase de Comiols al llarg del 2023

La cambra ha aprovat una resolució de Junts que reclama a l'executiu tirar endavant els projectes clau pel desenvolupament del Pirineu

Pallars Digital Pallars | 10 de març de 2023 a les 09:23
Imatge del cap de Comiols | ACN
El Parlament de Catalunya ha aprovat una moció presentada per Junts que insta el Govern a tirar endavant els projectes clau pel desenvolupament econòmic del Pirineu i l'Aran, com la segona fase del port de Comiols. La diputada pallaresa Jeannine Abella ha advertit que es tracta d'una "moció de justícia pel Pirineu, d'una oportunitat per reparar el que el Govern ha oblidat en aquests pressupostos expansius: tot l'Alt Pirineu i l'Aran". 

A parer seu, "la manca de sentit de governar per la Catalunya sencera i la falta de sensibilitat de cara a les comarques de muntanya predicant amb l'equilibri territorial sense practicar-lo és evident". En matèria d'infraestructures, Abella ha denunciat els endarreriments en el projecte de millora de Comiols: "quatre mesos de govern en minoria han estat suficient per eliminar la feina feta durant anys. Espero que l'aprovació d'aquesta moció serveixi perquè facin el que estava previst, que és seguir amb la segona fase aquest 2023".
 

La pallaresa Jeannine Abella defensant la moció al Parlament. Foto: Junts

 
En concret, la moció insta el Govern a executar, durant aquest any 2023, la segona fase del projecte de millora i condicionament del pas de Comiols a la L-512 i a la C-1412b, ja redactat i a punt de ser licitat i, durant el primer semestre de 2023, presentar la calendarització de les futures fases del port de Comiols amb reserva pressupostària plurianual per executar-les.

D'altra banda, Abella ha tornat a reivindicar el grau d'Infermeria en el marc de la universitat del Pirineu. En aquest sentit, el text insta el Govern a presentar en el termini màxim d'un mes, el full de ruta amb les accions a executar, el nombre de places docents i la dotació pressupostària necessària, per posar en funcionament de la Unitat Docent Pirineu, amb els estudis del grau d'Infermeria, i que aquests es puguin iniciar en el curs acadèmic 2023-24 o, com a màxim, en el curs acadèmic 2024-25.
 
D'altra banda, la moció també exigeix destinar els recursos necessaris per complementar l'aportació econòmica de la Diputació de Lleida i l'Ajuntament de la Seu d'Urgell per tal de licitar durant l'any 2023 la construcció de l'edifici docent d'INEFC Pirineus.

Últims treballs per acabar la variant d'Artesa

 
Precisament, el Departament de Territori ha reprès recentment les obres per obrir definitivament al trànsit la variant d'Artesa de Segre, a la carretera C-1412b. Els treballs havien quedat aturats a principis d'aquest 2023 a causa de les baixes temperatures, quan només mancava cobrir la via amb l'última capa de paviment. Així doncs, la rotonda d'aquesta variant, que ha tingut un cost de cinc milions d'euros, estarà operativa ben aviat.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació