Divendres, 26 d'abril de 2024
desenvolupament

El Consell del Jussà, present a l'acte llançament del programa Poctefa 2021-2027 celebrat a Vitòria

Es tracta d'una iniciativa de cooperació entre territoris pirinencs que permet finançar accions de desenvolupament local

Pallars Digital Vitòria-Gasteiz | 9 de març de 2023 a les 11:33
Imatge d'un moment de la presentació del programa interpirinenc | CCPJ
Tècnics del Consell Comarcal del Pallars Jussà han estat presents aquest dimecres a Vitoria-Gasteiz per seguir en directe la conferència de llançament del programa transfronterer Interreg-Poctefa 2021-2027, on hi participen institucions de França, Andorra i Espanya. Es tracta d'una iniciativa de cooperació entre territoris pirinencs és una important eina d’equilibri territorial que permet finançar accions de desenvolupament local en l’àmbit de la innovació, l'ocupació, el turisme, la sostenibilitat i els serveis socials i d’atenció a les persones.

El Consell del Jussà ja va assitir en l’anterior edició 2014-2020, participant en la conferència de llançament a Saragossa i liderant un projecte de cooperació territorial que va impulsar accions al voltant de la mobilitat sostenible, als dos Pallars i en territoris francesos. El projecte va incloure el finançament d’inversions com la remodelació integral de l’estació de tren a la Pobla de Segur, accions al voltant del Train Rouge o l’adequació de la presa de l’Hostalet a Sort, que ha permès el pas de les barques de ràfting.

L'ens comarcal també va col·laborar en el projecte Avenir per afavorir l'ocupació i la integració de joves migrats sols en territori pirinenc. El gerent del Consell Comarcal, Josep Ardanuy, destaca que en els darrers 10 anys el Consell s’ha consolidat com una entitat local activa en l’ús de fons europeus i ara vol ampliar el seu l’àmbit d’actuació cap a accions d'ocupació i servei a les persones.

El Consell vol entrar al nou programa Poctefa per treballar accions al voltant dels serveis d’atenció a les persones així com serveis complementaris als pobles que hi millorin les condicions de vida. Alhora també es volen treballar noves fórmules en l’àmbit de l’habitatge, la mobilitat, la salut i els serveis complementaris per a la gent gran i en paral·lel buscar altres elements que ajudin a l'assentament de gent jove. Actuacions, totes elles encarades al manteniment de la població i el repoblament.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació