Dijous, 18 d'abril de 2024
Robatori

Un individu entra a l'església de la Pobla de Segur, roba el sagrari i l'acaba destrossant

L'autor del furt, comès a plena llum del dia i davant múltiples testimonis, va ser detingut i posat en llibertat amb càrrecs

Pallars Digital La Pobla de Segur | 9 de març de 2023 a les 10:07
Imatge del sagrari destrossat després del robatori | Cedida
La Pobla de Segur ha estat víctima d'un altre robatori. Un home va entrar dimarts a la tarda dins l'església de la Verge de Ribera i es va endur el sagrari -la caixa on es guarda l'eucaristia, també dita tabernacle-, que posteriorment va aparèixer completament destrossat.

El cas ha despertat curiositat i indignació a parts iguals al poble, ja que el delicte va ser comès a plena de llum del dia, amb diversos testimonis, i també va ser captat per la càmera de seguretat d'un negoci proper al temple.

 
 
A les imatges de vídeo, a les quals ha tingut accés Pallars Digital, es pot veure com un individu arriba davant la porta de l'església amb una mena de carro -diverses fonts apunten que robat d'un supermercat- i acompanyat del seu gos. Després de deixar el carretó, se'l veu entrar tranquil·lament a l'interior de l'església.

Uns instants després, l'home surt del temple amb el sagrari en braços, i l'intenta col·locar sobre el carro sense èxit. En aquest moment, com es pot veure al vídeo, el conductor d'un cotxe aparcat just al davant de l'església travessa el carrer i ajuda el lladre en la seva tasca, segurament desconeixent que estava col·laborant en un delicte.

Amb el robatori consumat, l'autor dels fets marxa tranquil·lament avinguda Sant Miquel del Pui avall, en direcció a la corba del mirall, sense que ningú intenti aturar-lo o s'adoni que acaba de robar un objecte de gran valor. Durant la fugida el sagrari va caure al terra, patint importants desperfectes.

Arran d'aquests fets, l'autor del furt va ser detingut pels Mossos d'Esquadra, i segons ha pogut saber aquest diari, va ser posat en llibertat amb càrrecs l'endemà mateix del robatori després de passar la nit al calabós. Mentrestant, aquest dimecres la porta de l'església romania tancada com a mesura preventiva. 
 

Estat en que va acabar el sagrari de la Pobla de Segur. Foto: Cedida



Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació