Dijous, 25 d'abril de 2024
vaga

FGC titlla de «moviment insolidari» la vaga de sis dies dels treballadors d'Espot, Port Ainé i la Molina

Ferrocarrils lamenta que l'aturada s'hagi convocat quan les negociacions del conveni col·lectiu estan "molt avançades"

Pallars Digital Espot | 8 de març de 2023 a les 10:46
Imatge d'un esquiadors francesos a l'estació d'Espot | FIS
Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) ha titllat de "moviment insolidari" la vaga convocada a les estacions d'Espot, Port Ainé i la Molina per als dies 10, 11, 12, 16, 17 i 18 de març, i que preveu aturades parcials de les 10h del matí a 13 h del migdia. El motiu, assenyala FGC, és que la UGT i la Intersindical hagin utilitzat els Campionats del Món d'Snow per a persones amb discapacitat de la Molina per "fer pressió" en les negociacions.

Així mateix, apunten que els treballadors han estat cridats a la vaga quan les negociacions del conveni col·lectiu estan "molt avançadades i en cap cas bloquejades". Per altra banda, Ferrocarrils declara que les reivindicacions de les persones treballades sobre les quals se suporta la vega "superen els límits legals" pel que als increments retributius i la reducció de la jornada laboral. 
 
En aquest sentit, exposen que la voluntat d'FGC és, i sempre ha sigut, la d'arribar a un acord per poder tenir un nou conveni col·lectiu abans que finalitzi la temporada d'hivern, i que aquest millori de forma significativa les condicions laborals i de conciliació vers la situació actual.

Pel que fa als convocants de l'aturada -el comitè d'empresa d'UGT d'Espot i Port Ainé i la secció sindical d'Intersindical-CSC de la Molina- l'ens públic argumenta que aquesta darrera és "minoritària" al comitè d'empresa d'aquesta explotació.
 
El motiu d'aquesta vaga, tal com van expressar en un comunicat, és la "manca d'acord" en l'elaboració, després de 16 anys, del nou conveni col·lectiu de la divisió de Turisme i muntanya d'FGC. Un fet, apuntaven els convocants, que ha comportat el trencament les negociacions després d'una darrera reunió mantinguda el dimecres d'aquesta setmana.

Les negociacions van començar el 31 d'octubre de l'any passat, però des dels sindicats asseguren que l'estratègia de l'empresa està bloquejant aspectes com ara la modalitat de la jornada laboral, els permisos retribuïts, el transport dels empleats o els equipaments de seguretat, entre d'altres.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació