Divendres, 26 d'abril de 2024
muntanya

Així és la «Néou Muga», la dura travessa amb bicicleta i esquís que unirà l'Aragó amb Tavascan

Tres atletes recorren més de 672 quilòmetres, tot pujant els cims més emblemàtics dels Pirineus

Pallars Digital Tavascan | 7 de març de 2023 a les 10:19
Està previst que els tres participants arribin a Tavascan durant aquesta setmana | Cedida
Tres atletes han emprès un repte majúscul i de gran duresa: connectar l'Aragó i el Pallars amb bicicleta i esquís a través dels cims més emblemàtics dels Pirineus. Es tracta de la Néou Muga (en bearnès "fronteres nevades"), una travessa que durà als francesos Mikael Othax i Romain Vives i al càntabre Marcos López des del refugi aragonès de Lizara fins a Tavascan

Equipats amb les seves bicicletes gravel i amb el material d'esquí necessari, s'espera que aquests tres aventurers arribin a l'estació d'esquí pallaresa durant aquesta setmana. Tal com han explicat a Pallars Digital, aquest dimarts ja han sortit de Vielha per encarar la darrera etapa que els durà fins a Tavascan.
 
En total, hauran fet 545 quilòmetres i 11.000 metres de desnivell positiu en bicicleta, i 127 quilòmetres més esquiant. Tot plegat, utilitzant els diferents refugis de muntanya pirinencs com a nexe d'unió.
 

Durant aquest ambiciós projecte, però, no estan pas sols. Els acompanya un equip de càmeres format per Daniel Santamaría i Jesús Barrabés, que s'encarreguen d'enregistrar les diferents etapes que Othax, Vives i López afrontaran d'aquesta dura travessa. Un vídeo, a més, que es presentarà als festivals de muntanya durant l'any que ve.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació