2 de març de 2024
Educació

Preinscripció escolar 2023-24 al Pallars: tot el que has de saber

Les escoles, llars d'infants i instituts comencen aviat a publicar el nombre de places ofertes i engeguen així la maquinària per a la matriculació dels nous alumnes

Pallars Digital Pallars | 6 de març de 2023 a les 12:19
Entrada dels alumnes a l'Escola Valldeflors de Tremp | Jordi Ubach
Els centres educatius del Pallars engeguen la maquinària del curs vinent amb la preinscripció escolar del curs 2023-2024. Aquest pas consisteix en el registre previ que cal fer abans d'efectuar la matrícula, i com sol ser habitual, s'inicia amb l'educació infantil i primària, uns dies més tard i pràcticament en paral·lel, s'efectuarà a l'ESO, i al cap d'un mes, s'obrirà el mateix procediment per a l'educació postobligatòria.
 

Educació infantil i primària

En el cas de les primeres etapes educatives (Infantil de 3 a 6 anys; i Primària, de 6 a 12 anys), el dia 3 de març és la primera data assenyalada, ja que va ser el dia que els centres van publicar el nombre de places ofertes pel curs vinent. Les sol·licituds es podran presentar entre el 6 i el 20 de març, si bé hi ha marge fins al dia 22 per acabar de presentar la documentació necessària i que hagi quedat pendent. El 21 d'abril es publica la llista de sol·licituds amb la puntuació provisional, i és des d'aquesta data i fins al 27 que les famílies poden presentar reclamacions en cas que alguna de les dades recollides sigui errònia.

D'aquesta manera, el 3 de maig es presentarà la llista de sol·licituds amb la puntuació definitiva de cada alumne. Ara bé, si el centre rep més demandes de les places ofertes, el 9 de maig s'efectua un sorteig per resoldre les sol·licituds empatades i es publica el resultat l'11 de maig. A partir d'aquí, s'amplien les peticions d'inscripció pels alumnes que no tinguin cap plaça assignada i el 9 de juny es publiquen, i el 12 de juny es publica la llista d'alumnes admesos al centre i els que resten en espera. La matriculació s'haurà de formalitzar entre el 20 i el 28 de juny.

Al Pallars, hi ha 14 escoles públiques i 1 centre privat-concertat que ofereixen cursos d'educació infantil i primària. Al Pallars Jussà hi ha l'Escola Valldeflors (Tremp), Escola Els Raiers (La Pobla de Segur), Escola Aeso (Isona), Escola de Salàs de Pallars, Escola Vall Fosca (La Plana de Mont-ros) i Col·legi Maria Immaculada (Tremp) i l'Escola d'Espluga de Serra, tot i que aquesta última forma part de la ZER Alta Ribagorça. Al Pallars Sobirà, l'Escola Àngel Serafí Casanovas (Sort), Escola La Closa (Esterri d'Àneu), Escola Alins, Escola Llavorsí, Escola Montsent de Pallars (Rialp), Escola Els Minairons (Vall de Cardós) i Escola de Tírvia.
 

Educació infantil: Escola bressol

Els més menuts de tots, de 0 a 3 anys, hauran de presentar les seves sol·licituds entre el 8 i el 19 de maig. La llista provisional es publicarà l'1 de juny i les al·legacions s'hauran d'efectuar entre el 2 i el 8 de juny. Un cop aplicades les reclamacions, i en cas d'empat, se seguirà el procediment escolar anteriorment citat i es desempataran les sol·licituds amb la mateixa puntuació entre els dies 9 i 13 de juny.

La llista final i ordenada per a l'assignació de places, així com els alumnes en espera, es publicarà el 15 de juny. D'aquesta manera, la matriculació s'haurà de dur a terme entre el 16 i el 22 de juny

Al Pallars, hi ha 8 escoles bressol municipals i 2 centres privats-concertats. Al Pallars Jussà, l'Escola Bressol l'Estel (Tremp), Escola Bressol Municipal la Pobla de Segur, Escola Bressol AESO, Escola Bressol La Vall Fosca (La Plana de Mont-ros); Escola Bressol Els Minairons (Tremp) i Escola Bressol Col·legi Maria Immaculada (Tremp). Al Pallars Sobirà, l'Escola Bressol Els Malfargats (Sort), Escola Bressol La Ruella (Esterri d'Àneu), Escola Bressol Els Matxicots (Rialp) i Escola Bressol Picarol (Llavorsí).
 

Educació Secundària Obligatòria 

L'oferta inicial dels centres d'ESO va sortir publicada el 3 de març, per tal que s'efectuïn les demandes de preinscripció del 8 al 20, tot i que es permetrà presentar documentació fins al 22. La llista de sol·licituds provisional es farà pública el 21 d'abril, i fins al 27 del mateix mes es podran presentar reclamacions per corregir-ne les anomalies. D'aquesta manera el 3 de maig es farà pública la llista de demandes amb la puntuació.

El 9 de maig es farà un sorteig per resoldre les sol·licituds de preinscripció amb empat de punts, i l'11 se'n publicarà el resultat. Entre el 29 de maig i l'1 de juny s'ampliaran les peticions de preinscripció pels alumnes que no tinguin cap plaça assignada, i el 9 de juny es farà pública la llista definitiva de places escolars per centre. El 12 de juny, cada centre publicarà la seva llista d'alumnes admesos i els que estan en espera, i com a la primària, la matriculació final s'haurà d'efectuar entre el 20 i el 28 de juny.

Al Pallars, hi ha 6 centres públics d'educació secundària, batxillerat i formació professional i 1 de privats-concertats. Al Pallars Jussà, l'INS Tremp, INS La Pobla de Segur, Centre de Capacitació Agrària (Talarn), Centre de Formació d'Adults (Tremp); Col·legi Maria Immaculada (Tremp). Al Pallars Sobirà, l'INS Hug Roger III (Sort) i INS Morelló (Esterri d'Àneu).


Batxillerat

El 18 d'abril, es faran públiques les places escolars, per tal que les preinscripcions s'efectuïn entre el 19 i el 25 d'abril. El 22 de maig es publica una llista provisional que es pot recórrer, en cas d'errades, fins al 29. El 2 de juny es presenta la llista corregida i s'efectua un sorteig per resoldre els empats en sol·licituds. La llista ordenada es fa pública el 8 de juny, el 20 es determinen les places finals de cada centre, i el 21 de juny s'anuncien els alumnes admesos i en espera de cada centre. La formalització de la matrícula tindrà lloc entre el 22 de juny i el 3 de juliol.
 

Formació Professional

Els trajectes d'FP tenen diferents calendaris i terminis en funció del grau i de la seva via d'accés. De forma genèrica, l'oferta inicial es fa pública entre el maig i l'abril, i la preinscripció s'efectua entre els mesos de maig i juny. Després de donar-se a conèixer les diferents llistes provisionals, i en cas d'admissió definitiva, la formalització de les matrícules és: del 15 al 21 de juny al grau bàsic, del 3 al 7 de juliol i del 18 al 22 de juliol per al mitjà, i del 19 al 24 de juliol per al superior.


Altres notícies que et poden interessar 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació