Dijous, 25 d'abril de 2024
tren de la pobla

El Jussà rep amb «satisfacció i optimisme» els nous horaris del tren de la Pobla

Els polítics pallaresos celebren la decisió de Ferrocarrils de la Generalitat, i esperen que la línia continuï rebent les inversions necessàries per poder funcionar correctament

Tomàs Garcia Espot Pallars Jussà | 2 de març de 2023 a les 11:42
Els usuaris de la línia podran arribar més aviat a Lleida i tornar al Pallars al migdia | ACN
Els nous horaris del tren la Pobla de Segur-Lleida han generat satisfacció i optimisme entre els representants polítics pallaresos. Un dels principals afectats, l'alcalde poblatà Marc Baró, ha declarat a Pallars Digital que estan "contents" per la decisió anunciada aquesta setmana per Ferrocarrils de la Generalitat (FGC).

Baró ha destacat que aquesta mesura permetrà, per exemple, poder baixar a Lleida a fer gestions durant el matí i poder ser a casa al migdia. "Arribarem abans, entre les 8:30h i les 9h, i guanyarem un quart d'hora", celebra.

 
Així mateix, l'alcalde exposa que és un canvi que "promet molt", i que com a usuari habitual de la línia -també és diputat de Serveis Tècnics a la Diputació de Lleida- està "encantat". "És una freqüència que em faltava", apunta. D'altra banda, però, Marc Baró també espera que aquesta línia "continuï rebent inversions com fins ara", tal com ha quedat palès als pressupostos de la Generalitat del 2023.

Un gran pas per poder acollir el Grau en Infermeria

 
Qui també s'ha mostrat satisfeta és l'alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, que declara que es tracta d'un canvi d'horaris "molt treballat des de fa un any des de l'ajuntament". Cases recorda que van iniciar les converses amb la presidenta d'FGC, Marta Subirà, perquè fos possible, entre altres coses, que el tren de la Pobla pogués enllaçar amb l'AVE a Lleida, i que un dels combois pogués tornar al migdia al Pallars.

La batllessa assenyala que, en aquell moment, des de Ferrocarrils van posar sobre la taula la necessitat d'un "projecte fort" perquè el reajustament d'horaris fos possible. En aquest sentit, Cases explica que van plantejar que el Grau en Infermeria a Tremp seria un dels grans al·licients. Així doncs, amb la mesura ja aprovada, l'alcaldessa celebra que, si finalment Tremp és l'escollida, els futurs estudiants arribaran a la capital del Jussà a les 15:15h, just a temps per assistir a les classes.

En darrer lloc, Josep Maria Mullol, president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, també ha valorat el canvi de manera "molt positiva", i diu que demostra que "Ferrocarrils està per la labor". Mullol considera que l'augment de freqüències gràcies al nou tren, mesura que s'aplicarà a partir de l'abril, permetrà millorar la mobilitat dels ciutadans pallaresos. D'altra banda, afirma que totes aquelles necessitats dels usuaris que no es puguin cobrir amb tren es faran amb autobús.

Pel que fa al manteniment de la línia, el president del Jussà exposa que els 12 milions d'euros invertits l'any passat "donen molt de si", i que cal mantenir la inversió, especialment pel que fa a la seguretat. De fet, com a alcalde de Castell de Mur, Josep Maria Mullol ha demanat a Ferrocarrils que s'efectuïn tres obres en aquest sentit. Una d'elles seria l'elevació d'un pont entre l'estació de Cellers i les cases del poble properes perquè la gent no hagi de creuar la via.
 
Els ajustaments horaris que es duran a terme, recordem, són els següents: s'avançarà 15 minuts, a les 4:59h, l'hora de sortida del primer tren de Lleida a la Pobla de Segur i s'avançarà també 15 minuts el tren que surt de Lleida a les 7:47h per connectar amb el tren d'alta velocitat Avant que arriba de Barcelona. L'avançament de l'hora de sortida del primer tren de Lleida, a les 4.59h, també implicarà que el primer tren del matí que surt de la Pobla de Segur arribi a Lleida 15 minuts abans, a les 8:26h, perquè les persones puguin iniciar l'activitat a les 9h.

En la mateixa línia d'ampliar i millorar el servei, els dos trens que fins ara circulaven entre Lleida i Balaguer al migdia, perllongaran el seu trajecte amb origen i destinació a la Pobla de Segur. Així doncs, sortiran de Lleida a les 13:39h i de La Pobla de Segur a les 13h. Fins ara ho feien a les 13:30h de Lleida i a les 14:08h de Balaguer.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació