Dissabte, 20 d'abril de 2024
pressupostos

La consellera d’Economia visita el Pallars per presentar el pressupost de la Generalitat per al 2023

Natàlia Mas ha aprofitat la seva estada a les comarques pallareses per reunir-se amb els alcaldes del Sobirà i visitar els ajuntaments de Tremp i de la Pobla de Segur

Tomàs Garcia / Jordi Ubach Pallars | 2 de març de 2023 a les 10:55
La consellera presentant els pressupostos al Molí de l'Oli de la Pobla de Segur | Economia
La consellera d'Economia i Hisenda, Natàlia Mas, ha visitat aquest dimecres el Pallars per presentar els pressupostos de la Generalitat per al 2023. La titular del departament ha fet al matí la primera parada a Sort, on s'ha reunit amb els alcaldes i el president del Pallars Sobirà a la seu del consell comarcal per tal d'exposar les principals inversions del Govern a la comarca.

El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isus, ha manifestat a Mas la "satisfacció" de la comarca per la consecució dels pressupostos. Malgrat això, en declaracions a Pallars Digital, Isus ha dit que els pressupostos haurien de reflectir "una nova filosofia que tingui en compte el tret diferencial i el dèficit històric que pateix l'Alt Pirineu i les comarques de muntanya".
   
Segons Isus, "no importen tant els números" dels nous comptes, sinó que cal trobar "una nova manera de fer les coses". El president comarcal creu que "cal sortir de la lamentació constant, ser propositius, trobar un consens comarcal i treballar perquè el Govern pugui dotar econòmicament els projectes que surtin de la comarca a través dels pressupostos". 

​Posteriorment, Mas ha realitzat la presentació oficial dels pressupostos des del Molí de l'Oli de la Pobla de Segur. Entre les inversions més destacades, la consellera ha posat en relleu la partida destinada a l'Hospital Comarcal del Pallars de Tremp, d'un milió d'euros, així com les destinades al tren de la Pobla o el desplegament de la fibra òptica a les dues comarques. A més, la titular d'Economia ha subratllat que la despesa per habitant dels comptes al Pallars és la més elevada de tot Catalunya: prop de 570 euros.

En declaracions a aquest diari, l'alcalde Marc Baró ha mostrat la seva satisfacció perquè el municipi fos l'escollit per presentar els pressupostos de l'Alt Pirineu i Aran. Pel que fa als comptes, el batlle s'ha mostrat esperançat amb què portin sota el braç el desplegament de les conselleries a la demarcació, que ha qualificat de "necessari". Així mateix, explica que durant la visita de Mas al consistori, li han traslladat la petició de millora del finançament dels ajuntaments, tot exposant els Next Generation atorgats recentment i el suport que necessiten per part de la Generalitat.

 
Finalment, la consellera s'ha desplaçat a Tremp, on ha acabat la jornada, i on s'ha reunit amb els membres del consistori trempolí. L'alcaldessa de la capital pallaresa, Maria Pilar Cases, explica que han plantejat a Natàlia Mas la necessitat de protegir el Geoparc Orígens, ja que, exposa Cases, "cal desenvolupar les lleis de protecció internacional a escala catalana i de l'estat".

Respecte als pressupostos, ha assenyalat que "cal més inversió a l'Alt Pirineu, i no només en millores d'equipaments que ja estan fets". Si bé ha valorat positivament les partides per a l'Hospital del Pallars, Cases explica que també ha requerit a la consellera la urgència d'invertir en infraestructures terrestres i digitals, així com en habitatge. En aquest sentit, l'alcaldessa declara que "hem de ser competitius", i que volen que la inversió de cara al futur sigui més alta.
 
Durant la seva estada a Tremp, Natàlia Mas ha estat conduïda fins al carrer del Forn per visitar una casa propietat de la Generalitat, i que fa molts temps que es troba en males condicions. Aprofitant l'ocasió, doncs, Maria Pilar Cases també li ha exposat la necessitat d'enderrocar aquest immoble. Més tard, la consellera també ha tingut temps de trobar-se amb membres del Comerç Associat de Tremp (CAT), i de visitar la xarcuteria Casa Badia de la capital del Jussà, un negoci familiar amb més de 40 anys de recorregut. 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació