Dissabte, 20 d'abril de 2024
carreteres

El Parlament insta el Govern a millorar un tram de la C-28 a Sorpe

La Comissió de Territori aprova per unanimitat una proposta del PSC per reprendre el projecte, d’1 quilòmetre i mig, i que ja s’havia licitat el 2009

Pallars Digital Alt Àneu | 2 de març de 2023 a les 09:02
Imatge de la carretera C-28 al port de la Bonaigua | PSC Comarques de Lleida
La Comissió de Territori del Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dimecres, per unanimitat, una proposta del PSC que insta el Govern de la Generalitat a reprendre la millora de la carretera C-28, en un tram d'1,6 quilòmetres, a Sorpe, al municipi d'Alt Àneu.

El diputat socialista Òscar Ordeig ha explicat que la iniciativa vol donar resposta a la demanda del seu alcalde, Xavier Llena, per "resoldre un deute pendent des de fa massa anys". Al text, de fet, es recorda que l'última millora va ser al tram entre Esterri d'Àneu i Sorpe, adjudicada el 2006 i finalitzada a finals de l'any 2008.
 
La proposta afegeix que aquest tram havia de continuar-se amb una variant al traçat actual per connectar-se amb la variant dels Avets, el nou traçat de pujada al port de la Bonaigua. Un projecte, assenyala Ordeig, que va licitar-se l'any 2009 i es va rebre el 2010, però que "ja porta més d'una dècada pendent".

El dirigent socialista lleidatà ha destacat també que "parlem d’una connexió essencial entre el Pallars Sobirà i la Vall d’Aran. De fet, la C-28 és la única connexió de l’Aran amb Catalunya i el tram de Sorpe, en calçada única, sense vorals ni delimitació de carrils, és extremadament perillós". Òscar Ordeig ha conclòs que "amb l’aprovació de la proposta de resolució per la millora d’aquest traçat, es posa fil a l’agulla per resoldre aquest deute amb el Sobirà i l’Aran, reprendre el projecte constructiu i dotar-lo de la inversió necessària".
 

Territori està estudiant la millora del traçat

 
Per la seva banda, el conseller de Territori, Juli Fernàndez, es va referir aquest dimarts a la millora d'aquest tram. Després d'anunciar que el departament està treballant en la implantació de barreres antiallaus a Alt Àneu, amb una inversió prevista de 4 milions d'euros, Fernàndez també va apuntar que la conselleria està estudiant la finalització de la C-28 a Sorpe, l'últim tros que queda per a condicionar d'aquesta via.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació