16 d'abril de 2024
Dis la teva!

El possible canvi de nom del passeig Josep Borrell Fontelles a la Pobla de Segur

Article d'opinió de Joan Coloma i Llevot, regidor del PSC a la Pobla de Segur

Opinió La Pobla de Segur | 1 de març de 2023 a les 11:11
Lloc on s'ubicava la placa del passeig Josep Borrell, a la Pobla de Segur | TGE
Senyor director,

L'equip de govern de l'Ajuntament de la Pobla, encapçalat pel seu alcalde senyor Marc Baró, han instat una consulta popular per decidir si la població vol o no canviar-li el nom al Passeig Josep Borrell d'aquesta vila i sap per què? Doncs perquè al ple de data 7-9-2018, a l'alcaldessa accidental li va semblar una proposta raonable amb l'argument de què el senyor Borrell va fer una burla de mossèn Rafel i el va comparar amb el senyor Oriol Junqueras (Acta 2/2018). Aquest motiu de poca volada els hi va semblar més que suficient, a part del rebuig d'algunes poblatanes i poblatans, per aprovar la moció del canvi de nom que va ser presentada per ERC i amb el suport del PDECat. Val a dir que mossèn Rafel era el típic capellà de l'època franquista. Tots sabem que el vertader motiu és polític, partidista i res a veure i té l'interès dels veïns.

És clar que un es queda una mica sorprès per l'oportunitat d'aquesta consulta. Tots sabem que estem en portes d'unes eleccions municipals. És una llàstima que per aquests motius electorals o potser d'altres de caire sectari o partidista (només cal veure el nom que proposen com a alternativa), hi hagi una font de divisió al nostre poble. Curiosament, és la data que abans  celebraven el "dia del caudillo".

Posteriorment a la moció hi va haver personalitats, fills de la Pobla com l'exconseller Ignasi Farreres i l'actual Secretari d'Estat d'Afers Exteriors Lluís Cuesta que van dir amb cartes publicades a diaris de Lleida que rebutjaven aquesta decisió per part de l'equip de govern de l'ajuntament.

I què li ha fet a la Pobla de Segur el Sr. Borrell, a part d'haver-hi nascut i de ser sens dubte el polític més important que hem tingut mai? Doncs l'escullera del riu Flamisell i tota la zona de l'Àrea Vacacional, precisament on hi ha el passeig que porta el seu nom. Sense la seva dedicació aquestes millores no existirien. Els túnels  entre la Pobla i Sort i la continuació de l'Eix Pirinenc fins a Xerallo, tampoc. La renovació i condicionament del Molí de l'Oli de la Pobla, menys. No parlem de les obres que es van fer gràcies a la seva intervenció en tota la província de Lleida. La gent tenim molt poca memòria, però, recordeu les festes de Raiers en què baixava pel riu Noguera Pallaresa i la Pobla de Segur sortia a totes les televisions i mitjans de comunicació?

I ara copio el que ha escrit fa poc un altre company: "Josep Borrell és una de les persones amb més responsabilitat  de tot Europa, actualment Alt Representant de la Unió per Assumptes Exteriors i Política de Seguretat i vicepresident de la Comissió Europea. Els promotors d'aquesta consulta s'haurien d'avergonyir de la seva pròpia actitud de menyspreu cap a un dels polítics amb més transcendència del país i que més ha fet per la província de Lleida, pels Pallars i per la Pobla de Segur".

Joan Coloma Llevot
Regidor del PSC a la Pobla de Segur
 
 Avís:
Els continguts publicats a la secció del lector Dis la teva! no necessàriament s’adiuen a la línia editorial de Pallars Digital. Aquest mitjà no es fa responsable de les opinions que aquí s’hi expressen.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació