Divendres, 19 d'abril de 2024
obres

Eixamplaran el pont de la C-13 a l'entrada de Llavorsí per a millorar la seguretat viària

Territori anuncia que aquesta primavera es licitaran les obres, que comptaran amb una inversió prevista de prop de 600.000 euros

Pallars Digital Llavorsí | 1 de març de 2023 a les 08:29
Imatge del pont de Llavorsí, sobre el riu Noguera Pallaresa | Territori
El Departament de Territori eixamplarà el pont de la C-13 sobre la Noguera Pallaresa a l'entrada de Llavorsí per a millorar la seguretat viària. Així ho ha anunciat aquest dimarts el titular del departament, Juli Fernàndez, que ha detallat que les obres es licitaran aquesta primavera, amb una inversió aproximada de prop de 600.000 euros. A més, es preveu executar els treballs durant el primer trimestre del 2024.

Actualment, el pont té dues voreres a banda i banda, que té 40 metres de longitud, d'1,2 metres d'amplada. El projecte, que dona resposta a una petició del municipi, consisteix en l'eixamplament de l'estructura per a dotar-la d'una vorera de 2 metres, que s'ubicarà al costat aigües amunt. Així mateix, s'adequaran els ampits existents. D'aquesta manera, l'obra permetrà millorar la mobilitat en aquest entorn i afavorir la seguretat viària.
 
D'altra banda, també en aquest entorn de la C-13, el Departament de Territori té en redacció un projecte per a la millora de l'estabilitat de talussos i de protecció contra despreniments en el tram entre Rialp i Llavorsí. La inversió prevista és de 2,2 milions d'euros.

Actuacions a la C-28

 
Pel que fa a una altra important via de comunicació al Pallars Sobirà, la C-28 al Port de la Bonaigua, el departament ha desplegat en els últims anys diverses actuacions tant en aquesta comarca com a la Val d'Aran, amb obres per a millorar-ne el traçat i per a facilitar la mobilitat.
 
Actualment, està treballant en el projecte d'implantació de barreres antiallaus a Alt Àneu, amb una inversió prevista de 4 milions d'euros i, recentment, ha finalitzat un estudi d'alternatives de proteccions enfront de les allaus de neu a la carretera C-28 que es prendrà com a base per a impuls d'actuacions addicionals. Finalment, Territori està estudiant la millora del traçat de la C-28 a Sorpe, l'últim tram que queda per a condicionar d'aquesta via.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació