Divendres, 26 d'abril de 2024
sequera

Alerta per possibles restriccions d'aigua a les cases a finals d'any: «S'han trencat tots els pronòstics»

El director general de l'ACA avisa que és fonamental que plogui durant la primavera i la tardor per evitar talls d'aigua

Pallars Digital Pallars | 27 de febrer de 2023 a les 08:31
Imatge que presentava el pantà de Sant Antoni la setmana passada | Jordi Ubach
El director general de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), Samuel Reyes, ha advertit que hi pot haver restriccions al subministrament d'aigua de boca a finals d'any si persisteix la sequera. "Si no plou durant la primavera i no plou durant la tardor, podríem tenir restriccions a final d'any per als usuaris", ha alertat entrevistat per Rac1.

Reyes ha explicat que "s'han trencat tots els pronòstics" i que des del temporal Gloria de l'any 2020 "no ha plogut normal", per la qual cosa la situació "és crítica". "Aquest any ja és molt més complicat garantir l'abastiment ininterromput a l'àrea metropolitana i a altres municipis si no plou durant la primavera i la tardor. Podem tenir un estiu molt dur", ha avisat.

Reyes també ha confirmat que el Govern està estudiant buidar completament l'embassament de Sau, a Osona, i transvasar tota l'aigua al de Susqueda (la Selva), per tal de preservar-ne la qualitat. "Ara fa fred i l'aigua té bona qualitat", ha dit, però a mesura que passi el temps "podria estratificar-se", perdre oxigen i provocar la mort dels peixos que hi habiten. Llavors "la qualitat podria ser dolenta per ser potabilitzada", ha subratllat.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació