Dissabte, 27 d'abril de 2024
fibra òptica

Sant Esteve de la Sarga tindrà fibra òptica per mitjà de l'Observatori del Montsec

Un acord amb l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya permetrà els veïns accedir a internet de banda ampla mitjançant antenes repetidores

Tomàs Garcia Espot Sant Esteve de la Sarga | 21 de febrer de 2023 a les 10:58
Imatge d'una de les antenes instal·lades per fer arribar la fibra òptica al municipi | Ajuntament de Sant Esteve de la Sarga
Els veïns del municipi Sant Esteve de la Sarga finalment tindran accés a la fibra òptica gràcies a un acord entre el consistori i l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya (IEEC), entitat que gestiona l'Observatori del Montsec. Aquest equipament, situat al terme municipal de Sant Esteve de la Sarga, compartirà l'internet de banda ampla amb els nou nuclis del municipi gràcies a les antenes repetidores que ja s'estan instal·lant al terme.

Un cop desplegats tots els repetidors i els diferents sistemes de cablejat, els prop de 130 habitants de Sant Esteve podran connectar-se gràcies a la xarxa local que es posarà en marxa en cadascun dels pobles. Es preveu que les tasques finalitzin durant el mes d'abril, tal com ha confirmat a Pallars Digital el seu alcalde, Jordi Navarra.

En total, s'invertiran prop de 100.000 euros provinents del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC), la convocatòria del qual s'obrirà precisament durant aquest mes. Navarra exposa que els treballs estan "bastant avançats" i explica que ja s'han posat en contacte amb diverses empreses operadores per a la comercialització de la fibra.

Avui en dia, l'Observatori del Montsec és l'únic edifici del municipi que disposa d'internet de banda ampla, que va ser instal·lat l'any 2008. Mentrestant, la resta de nuclis de la zona encara tenen un accés a la xarxa molt precari. "De moment funcionem amb encaminadors (routers), que per sortir del pas van bé, però és lent, especialment per la gent que treballa", explica l'alcalde.

Un greuge en comunicacions, doncs, que l'ajuntament pallarès espera revertir amb aquesta nova instal·lació. En aquest sentit, però, Jordi Navarra espera que "algun dia arribi la fibra de la Generalitat". Una possibilitat, lamenta, que malgrat les promeses, encara no s'ha fet realitat.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació