Dijous, 25 d'abril de 2024
Meteorologia

Canvi de temps a l'horitzó amb pluja, neu i un fred que torna

El temps anticiclònic té les hores comptades i, segons el Meteocat, aquest dimecres arriben precipitacions que s'allargaran fins el cap de setmana

Jordi Ubach Llorens Tremp | 21 de febrer de 2023 a les 08:41
La imatge poc innivada del Pirineu podria canviar en pocs dies | Lionel Pla
Canvi de temps a la vista. Aquest dimarts gaudirem encara d'estabilitat meteorològica, amb ambient suau al migdia, però hem d'estar pendents del canvi de temps que arribarà a partir de dimecres i que avui ja ens avisarà amb l'augment de la nuvolositat. I és que el temps anticiclònic té els dies comptats i sembla que canviarem de patró sinòptic ben aviat.

Així doncs, segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), a partir de dimecres arribaran precipitacions en forma de pluges i nevades i una baixada de la temperatura generalitzada arreu del Pallars. En definitiva: torna l'ambient d'hivern.

 
Com es pot comprovar als mapes, les precipitacions guanyaran terreny i seran les protagonistes a partir de dimecres i fins ben entrat el cap de setmana, acompanyades d'una notable reculada dels termòmetres. La neu caurà al Pirineu a partir dels 1.600 metres, i la cota pot baixar fins els 800 el divendres. Caldrà estar atents de l'evolució de les pròximes hores per concretar gruixos i l'afectació general.




Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació