Diumenge, 28 d'abril de 2024
esports

Abel Carretero començarà la temporada de trail a la Transgrancanaria

El corredor establert a Vilamur farà enguany el salt definitiu a la ultradistància, centrant-se exclusivament en curses de més de 100 quilòmetres

Pallars Digital Vilamur | 21 de febrer de 2023 a les 09:26
Abel Carretero entrenant a Chamonix, als peus del Montblanc | Christopher Shand
Aquest divendres 24 de febrer a les 23:59h (hora local) donarà el tret de sortida la distància més llarga de la Transgrancanaria, una de les curses de més prestigi del panorama internacional. Aquesta serà l'estrena de la temporada per a Abel Carretero, establert a Vilamur, al terme de Soriguera, des de finals del 2019. La competició, que compta amb una distància de 128 quilòmetres i 7.000 metres de desnivell positiu acumulat, travessa tota l’illa de Gran Canària de nord a sud.

Carretero va anunciar fa unes setmanes que enguany farà el salt definitiu a la ultradistància, de manera que se centrarà exclusivament en curses de més de 100 quilòmetres. Així, el corredor pallarès participarà a la Lavaredo Ultra Trail o a la cursa més emblemàtica del món, l’Ultra Trail del Mont Blanc, de 170 quilòmetres i 10.000 metres de desnivell positiu, que tindrà lloc l’1 de setembre.

De moment, però, segons explica Carretero, "això ja arribarà, la clau de plantejar una temporada tan exigent és anar pas a pas i arribar en plena forma als objectius importants, i aquest cap de setmana tinc el cap centrat al 100% en la cursa de Gran Canària".

De fet, el passat diumenge 12 de febrer l'atleta va participar a la Cursa 4 Termes de Mont-roig del Camp, on es va imposar en la distància de 31 quilòmetres, que li va servir com a test abans de la gran cita a la qual s’enfronta. Des del passat desembre, quan va començar a preparar la temporada 2023, Carretero ha guanyat totes les curses on ha participat (Ibiza Ultratrail, Sant Silvestre de Muntanya del Penedès i Cursa 4 Termes), excepte a la Sant Silvestre de Berlín, on va acabar quart a escassos segons del podi.