Dijous, 18 d'abril de 2024
renovables

Surt a informació pública un gran parc fotovoltaic entre Talarn i Tremp

La central solar 'El Juncar' ocuparia més de 76,5 hectàrees i generaria uns 50 megawatts de potència amb prop de 89.000 plaques

Tomàs Garcia Espot Pallars Jussà | 17 de febrer de 2023 a les 15:08
Superfície que ocuparia el nou parc solar en base al seu avantprojecte, publicat el 2020 | Salvem lo Pallars
La Generalitat ha tret a informació pública un nou gran parc fotovoltaic al Pallars Jussà, situat entre els municipis de Talarn i de Tremp. Tal com ha publicat l'entitat Salvem lo Pallars i ha pogut comprovar Pallars Digital, la nova central solar projectada, que porta per nom El Juncar, ocuparia més de 76,5 hectàrees de superfície i generaria uns 50 megawatts de potència gràcies a 89.275 plaques.

Concretament, el parc s'ubicaria a l'oest i nord-oest del poble de Talarn, al llarg del torrent de la Font Vella i del llau de les Massanes, a tocar de l'ermita de Sant Sebastià, i ben a prop també de l'Acadèmia General Bàsica de Suboficials (AGBS).
 

Recreació de la vista del parc solar des de l'ermita de Sant Sebastià de Talarn. Foto: Salvem lo Pallars


Segons publica el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), el peticionari d'aquesta infraestructura és l'empresa Energia Inagotable de Meissa S.L., domiciliada a Madrid. El projecte també contempla una línia d'evacuació de 8.040 metres de longitud, i el pressupost d'instal·lació de tot el parc escalaria fins als 35,8 milions d'euros.

Dos nous parcs projectats a Isona en els darrers mesos

 
Amb aquest nou parc, ja són set les grans infraestructures fotovoltaiques previstes al Pallars Jussà. Abans d'El Juncar, durant el mes de desembre també van sortir a informació pública dues centrals solars més al municipi d'Isona i Conca Dellà, i demanades per Energies Renovables Terra Ferma S.L. 
 

Llocs on s'ubicarien els dos darrers parcs projectats al municipi d'Isona i Conca Dellà. Foto: Generalitat de Catalunya


Es tracta dels parcs fotovoltaics Lo Tossal Pont de Fusta. El primer, ocuparia 28,48 hectàrees a tocar poble de Sant Romà d'Abella, amb una potència de 25 megawatts i 41.275 panells solars. Pel que fa al segon, s'ubicaria en diferents terrenys al nord de Basturs, ocupant un total de 30,42 hectàrees. Les 52.025 plaques solars projectades en aquest parc tindrien una potència de 32 megawatts.

Així doncs, si sumem aquests darrers tres parcs projectats als quatre que ja van sortir a informació pública durant el maig i el juliol del 2022 -Les AlzineresNeretCosta Gran i Llau dels Juncs-, la comarca acumularia prop de 437.000 plaques solars i aproximadament unes 357 hectàrees ocupades per parcs fotovoltaics.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació