Dijous, 25 d'abril de 2024
obres

Tremp aprova el projecte de reforma i millores climàtiques de la Biblioteca Maria Barbal

L'actuació ha rebut un ajut de més de 300.000 euros del Departament de Cultura de la Generalitat

Pallars Digital Tremp | 14 de febrer de 2023 a les 07:14
Exterior de la Biblioteca Pública Maria Barbal | TGE
La Biblioteca Pública Maria Barbal ha rebut una subvenció de 302.353,72 euros per a la reforma i millora de l'edifici. Aquesta ajuda, recollida als pressupostos aprovats per aquest 2023, s'emmarca en la convocatòria de subvencions per a obres de construcció o de reforma de biblioteques del sistema de lectura pública de Catalunya, que convoca el Departament de Cultura de la Generalitat.

L'edifici de la biblioteca ha mostrat en els darrers anys alguns problemes relacionats amb filtracions i pèrdues d'aigua i humitats, a banda d'algunes mancances en accessibilitat. Per tant, amb aquesta ajuda, l'Ajuntament de Tremp pretén executar actuacions per millorar-ne l'estat i afavorir també l'eficiència energètica de l'edifici.

Algunes de les actuacions previstes són la impermeabilització de la coberta per evitar les filtracions d'aigua a l'interior de l'edifici, millora de l'aïllament tèrmic de l'edifici o la substitució de l'enllumenat per sistemes LED.

Per altra banda, també es durà a terme una redistribució de sales per millorar-ne la funcionalitat, entre altres. El projecte ha estat redactat per un arquitecte extern i es preveu poder tenir enllestides les obres a finals de 2023 o principis del 2024.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació