16 d'abril de 2024
ciclisme

Territori Lo Podall obre inscripcions per a «La Tampanada 2023»

La marxa de BTT, que tindrà lloc el 27 de maig, arriba a una nova edició amb canvi de nom i recuperant l'essència del traçat

Tomàs Garcia Espot Tremp | 13 de febrer de 2023 a les 10:09
La marxa també oferirà un recorregut per als més xics | Territori Lo Podall
El Pallars Jussà viurà el proper 27 de maig una nova edició de la marxa BTT organitzada per l'associació Territori Lo Podall. La cursa arriba renovada, amb canvi de nom -canvia Geobike per La Tampanada- i recuperant l'essència del traçat original utilitzat en anteriors edicions d'aquesta mítica cursa.

Tindrà tres recorreguts: el més llarg, La Gran Tampanada, serà de 54 quilòmetres i 1.800 metres de desnivell positiu. Donarà el tret de sortida a les 8:30h i recorrerà diverses zones del Territori Lo Podall, pujant fins a Talarn i passant per una baixada més transcorreguda, inèdita fins a aquesta edició. Posteriorment, la ruta passarà per la zona dels Nerets, baixant per corriols nous, alguns endinsats en barrancs, i finalitzarà a Tremp.
 
Per altra banda, La Tampanada, amb 35 quilòmetres i 1.100 metres de desnivell, recorrerà la zona del Serengueti, rodejarà Talarn i enllaçarà diversos corriols fins arribar als Nerets. Tot i ser més curt, el recorregut també passarà per un circuit fabulós i exigent, i que finalitzarà a la capital del Jussà.

Finalment, arriba la gran novetat: La Tampanada Kids, de 13 quilòmetres i 250 metres de desnivell. Una ruta que només podran agafar els menors d'edat i que pujarà per la coneguda pista del Cavalls. Seguidament, agafarà un corriol de pujada per un barranc que enllaçarà amb una altra pista que durà el participants fins a la meta, també situada a Tremp.

En declaracions a Pallars Digital, la membre de Lo Podall, Sandra Rigol, ha explicat que l'aposta pel tercer recorregut respon a la voluntat d'arribar a un públic més jove que fins ara no podia gaudir al màxim de l'aposta cicloturística de la comarca. D'altra banda, ha destacat l'augment de duresa del recorregut d'enguany, que al cap i a la fi també recuperarà l'essència de la marxa

Nova col·laboració amb «Intense Cycles»

 
D'altra banda, Territori Lo Podall ha firmat un acord de col·laboració amb Intense Cycles, que serà el patrocinador principal de La Tampanada 2023. En aquest sentit, Rigol ha volgut destacar l'aposta que es farà del territori Lo Podall gràcies a aquest conveni. Els senders de la comarca, doncs, es donaran a conèixer internacionalment gràcies a la difusió i publicitat que en farà la marca nord-americana.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació