Dissabte, 20 d'abril de 2024
pressupostos

Els pressupostos del Govern al Pallars preveuen un increment del 17,2% respecte l'any passat

El tren de la Pobla, l’Hospital del Pallars, les estacions d’esquí i les obres del reg de la Conca de Tremp, entre les partides més destacades

Tomàs Garcia Espot Pallars | 2 de febrer de 2023 a les 16:06
Les estacions d'esquí pallareses tornen a ser les més beneficiades pels comptes | ACN
Els pressupostos de la Generalitat per al 2023 preveuen una inversió de 13.957.000 euros per al Pallars, la qual cosa suposa un 17,2% més respecte l'any passat. Segons els comptes, prop de 6,3 milions anirien destinats al Pallars Jussà, mentre que més de 7,6 ho farien al Sobirà. 


Al Jussà, les inversions més destacades són, un any més, les destinades al tren de la Pobla de Segur, i a les obres de reforma i equipament de l'Hospital del Pallars de Tremp. Respecte a la primera, s'hi preveu invertir més de 2,5 milions d'euros dins d'una partida de 4 milions,o n també hi ha les actuacions destinades a l'Aeroport de la Seu d'Urgell. La segona entra dins l'àmbit de salut, on l'hospital pallarès té assignats prop de 1,2 milions d'euros.

Encara en aquesta comarca, el Govern també ha inclòs dues altres partides importants. Una destinada a la primera fase de les obres d'ampliació i modernització del reg de la Conca de Tremp, l'import de la qual, però, no surt reflectit als pressupostos. Per altra banda, també s'ha previst una partida per reforçar el ferm de la carretera C-1311 entre Tremp i el Pont de Montanyana, i que, segons els comptes, ronda els 1,3 milions d'euros.

Pel que fa al Pallars Sobirà, novament les estacions d'esquí són les que s'enduen la major part del pastís. Espot i Port Ainé, juntament amb Boí Taüll i la Molina, totes gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), preveuen una inversió total de 10,4 milions d'euros en l'apartat de turisme. Tal com s'exposa als pressupostos, totes dues rebrien partides de més d'1,5 milions.

Per altra banda, i dins l'àmbit d'actuacions de protecció del medi natural, dotat amb 4,9 milions, els comptes també preveuen una partida per a l'adequació de Casa Bringué de Ginestarre com alberg de joventut. En aquest cas, la inversió contemplada és de prop de 550.00 euros.

Impuls al cicloturisme

 
Així mateix, els comptes catalans contemplen dues partides importants per a l'impuls del cicloturisme. Al Pallars Sobirà, hi ha previstos prop d'1,8 milions d'euros per a la via ciclista entre Sort i Rialp, un projecte impulsat recentment pel Departament de Territori. Al Jussà, els pressupostos inclouen una partida de gairebé 800.000 euros per a la implantació d'una ruta cicloturística entre Salàs de Pallars i Cellers.

En l'apartat d'infraestructures i telecomunicacions, les dues comarques també rebran dotacions per al desplegament de la fibra òptica. Al Sobirà, se'n beneficiarien els municipis d'AlinsAlt ÀneuEsterri de CardósLladorre i Llavorsí, i en conjunt sumaria més de 116.000 euros. Mentrestant, prop de 280.000 euros anirien per al Jussà en aquest sentit, concretament per al tram de fibra òptica de Talarn.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació