Divendres, 19 d'abril de 2024
Esquí de muntanya

Perilla la Copa del Món d’esquí de muntanya per desavinences amb els propietaris de Tor

Exigeixen a l’organització de la prova, amb seu a Andorra, que demani permís per escrit quan només falten quatre dies per a l’inici de la competició

Pallars Digital Tor | 18 de gener de 2023 a les 12:44
Una imatge de la competició durant l'edició anterior | Comapedrosa World Cup
La muntanya de Tor ha tornat a ser protagonista, en aquest cas en el món de l'esport. La celebració de la Comapedrosa World Cup , la Copa del Món d'esquí de muntanya que començarà aquest dissabte a Andorra, corre el risc de no celebrar-se per desavinences amb els propietaris de la muntanya d'aquest petit poble del municipi d'Alins.

Tal com avança el diari Segre, els amos exigeixen una autorització per escrit als organitzadors de la competició quan falten només quatre dies perquè doni el tret de sortida. Tot plegat, després que s'inclogués aquest terreny de titularitat privada al recorregut de la Copa del Món sense consultar-ho amb els seus propietaris.

Aquests, a més, han supeditat el permís al pagament d'una compensació econòmica per determinar, i que, segons el rotatiu lleidatà, donaran a l'Hospital del Pallars de Tremp perquè es pugui administrar la quimioteràpia en aquest centre. Un tractament, recordem, que serà una realitat durant el tercer trimestre del 2023, tal com va anunciar el passat cap de setmana el conseller de Salut, Manel Balcells.

Així doncs, els propietaris de la muntanya de Tor i l'entitat organitzadora de la competició, l'EMAP, titular de les pistes d'esquí de Pal i Arinsal, encara no han arribat a un acord. Es dona la circumstància, però, que la Copa del Món, sí que va obtenir l'autorització del Parc Natural de l'Alt Pirineu. La direcció, però, ja va advertir en el seu moment que el recorregut passava per terrenys de titularitat privada.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació