Dijous, 25 d'abril de 2024
meteorologia

Alerta per vent i una nevada que pot baixar fins als 600 metres al Pallars

El Meteocat emet avisos de perillositat per un temporal que arribarà a casa nostra a partir de dilluns

Pallars Digital Pallars | 15 de gener de 2023 a les 19:14
Vehicles aturats durant la nevada que va afectar el Pallars el passat desembre | ACN
L'anunciat canvi de temps ja és aquí. Protecció Civil ha emès aquest diumenge diverses prealertes davant l'arribada d'una potent borrasca hivernal que anirà acompanyada de fortes ratxes de vent arreu de Catalunya, neu que pot baixar fins als 600 metres al Pirineu i temporal de mar, amb onades de 2,5 metres a tot el litoral.
 

El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) assenyala que el canvi de temps s'iniciarà aquesta propera mitjanit, i que durant aquest dilluns i dimarts les ratxes de vent podran superar els 70 km/h i apropar-se als 100 km/h a gran part del territori. Les zones més afectades seran especialment les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona, el Penedès, la Catalunya Central i l'àmbit metropolità, però també bufarà el vent de nord al Pirineu. Pel que fa a la nevada, aquesta afectarà principalment el Pirineu i Prepirineu Occidental amb acumulacions a partir dels 700 metres.

Finalment, i pel que fa a la situació de mala mar, el Meteocat alerta que l'episodi ja s'inicia aquesta tarda de diumenge, però serà dimarts quan el fenomen sigui més intens. Hi haurà mar de fons de component sud, amb onades superiors als 2,5 metres (maregassa), a pràcticament tot el litoral de Catalunya.

Per ampliar i aprofundir en la informació meteorològica, podeu consultar la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya pels propers dies fent clic aquí o en el vídeo que trobareu sota aquestes línies.



Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació