Dissabte, 20 d'abril de 2024
Salut

L'Hospital del Pallars podrà administrar quimioteràpia per via endovenosa a partir de l'estiu

El conseller Balcells calcula que s'hi podran fer entre 400 i 500 tractaments anualment

Pallars Digital Tremp | 13 de gener de 2023 a les 17:54
Manel Balcells, de visita aquest divendres a la Seu d'Urgell | Salut
L'Hospital Comarcal del Pallars, a Tremp, podrà fer tractaments de quimioteràpia aquest mateix 2023. Així ho ha anunciat el conseller de Salut, Manel Balcells, de visita a l'Alt Urgell. La posada en funcionament d'aquest servei evitarà llargs desplaçaments dels pacients del Pallars Sobirà i el Pallars Jussà fins a Lleida. Balcells ha quantificat entre 400 i 500 tractaments anuals que es podran realitzar.

Per poder dur a terme els tractaments oncològics a l'Hospital del Pallars és necessari disposar d'una farmàcia hospitalària. El conseller confia que durant el tercer trimestre d'aquest any ja sigui una realitat aquest servei. El servei de quimioteràpia s'està estenent al Pirineu. A l'Hospital Transfronterer de la Cerdanya, per exemple, ha començat a fer-se aquesta setmana.

Fa tot just tres dies que els alcaldes del Pallars Jussà van fer aquesta petició durant el transcurs d'un Consell d'Alcaldes. Demanda que el conseller Balcells ha trobat justificada i ha afegit que serà "una millora molt important" per tota la ciutadania que té aquesta necessitat.

En declaracions a Pallars Digital, el president del Consell d'Alcaldes i batlle de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra, ha destacat la importància d'aquesta mesura per a la comarca, ja que molts pallaresos i pallareses s'han de desplaçar forçosament a Lleida per poder sotmetre's a aquest tipus de tractament. "És un problema que ens pot afectar a tots en algun moment", exposa.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació