Divendres, 19 d'abril de 2024
Salut

Els alcaldes del Jussà demanen que l’Hospital del Pallars pugui acollir tractaments de quimioteràpia

El servei, que podria entrar en funcionament durant el tercer trimestre d'aquest any, evitaria desplaçaments a Lleida a pacients i familiars

Tomàs Garcia Espot Tremp | 12 de gener de 2023 a les 12:27
Entrada principal de l’Hospital del Pallars de Tremp | ACN
El Pallars Jussà demanarà que l'Hospital del Pallars pugui acollir tractaments de quimioteràpia a partir de l'any que ve. Així ho va aprovar el Consell d'Alcaldes al darrer ple celebrat aquest dimarts, i durant el qual va rebre la visita de la delegació lleidatana de l'Associació Contra el Càncer (AECC).

En declaracions a Pallars Digital, el president de la institució i batlle de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra, ha destacat la importància d'aquesta mesura per a la comarca, ja que molts pallaresos i pallareses s'han de desplaçar forçosament a Lleida per poder sotmetre's a aquest tipus de tractament. "És un problema que ens pot afectar a tots en algun moment", exposa.

Així doncs, explica Navarra, la petició de l'entitat es transmetrà a les administracions pertinents. El problema dels desplaçaments de pacients i familiars va ser un dels punts que es van tractar durant el Consell d'Alcaldes, i va ser exposat pel nou president de l'Associació Contra el Càncer a Lleida, Francesc Maranges, i per Marisa Llimiñana, membre de l'entitat a Tremp.

Llimiñana ha explicat a aquest diari que fa molts temps que reivindiquen aquesta millora, i afirma que el Departament de Salut "està per la labor". A més, assegura que amb el suport del Consell d'Alcaldes "tindrem més força". Pel que fa als terminis, declara que està previst que la mesura s'apliqui durant el tercer trimestre del 2023, tot i que treballaran per "poder-la avançar".

La representant local també ha volgut posar en valor la "bona feina" que l'Associació Contra el Càncer desenvolupa al Pallars, com per exemple amb el servei de psicòleg i de fisioteràpia. De fet, tal com va avançar Pallars Digital aquest dimecres, el Consell Comarcal del Jussà pagarà el servei de taxi a tots els pacients de la comarca que es desplacin a la piscina coberta de Rialp per participar a les sessions de fisioteràpia, que començaran a partir del mes de març. Una activitat, segons Llimiñana, on ja hi ha apuntades sis persones, i que ha estat "molt ben rebuda" pels malalts de càncer de la comarca. 

Suport als jutjats de pau

 
Per altra banda, el ple del Consell d'Alcaldes va tractar l'actual situació dels jutjats de pau a Catalunya, un òrgan legal actualment en risc de desaparició. Per aquest motiu, la institució va aprovar donar suport a la seva continuïtat. Per a Jordi Navarra, aquest fet seria una "mala notícia", especialment per als pobles petits, atès que els jutjats de pau hi "duen a terme tasques importants, com per exemple en la gestió del registre o la mediació"


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació