Divendres, 19 d'abril de 2024
Violència

L’Audiència de Lleida absol l’acusada d’agredir la seva exparella en una casa a Isona

El tribunal veu contradiccions en el testimoni de la víctima, que va negar els fets al judici, però rebutja acusar-lo de fals testimoni

Tomàs Garcia Espot Isona | 13 de gener de 2023 a les 10:07
Imatge de l'acusada durant el judici celebrat l'1 de desembre a l'Audiència de Lleida | ACN
L'Audiència de Lleida ha absolt l'acusada d'agredir la seva exparella en una casa a Isona la tardor del 2021. Tal com dicta la sentència -a la qual ha tingut accés Pallars Digital- el tribunal exonera la dona, de 27 anys, dels delictes d'amenaces, lesionsmaltractament, així com del de detenció il·legal, pels quals la fiscalia li demanava una pena de 9 anys i 8 mesos de presó.

Tanmateix, el tribunal sí que ha condemnat la dona a 10 mesos de presó per trencar l'ordre d'allunyament i de comunicació. També se la inhabilita per exercir el dret de sufragi passiu durant el temps de la condemna, així com al pagament d'una cinquena part de les costes processals causades.

Els fets, recordem, es remunten a la tarda del 29 d'octubre de 2021, quan, segons sostenia la fiscalia i els Mossos d'Esquadra, la dona va anar a casa de la seva exparella a Isona, malgrat tenir una ordre d'allunyament des del 2 de juliol, i la va amenaçar amb un ganivet. Durant les declaracions, als agents que van intervenir en el succés van declarar que l'home els havia explicat que per fugir d'ella va saltar pel balcó i es va trencar els talons. Una acusació que la dona va negar.

Una setmana després, el 6 de novembre, segons van explicar els Mossos que van atendre aquell dia l'home, la dona va tornar al domicili i li va engegar cops de puny mentre intentava trepitjar-li els peus. També va trencar un vidre amb què el va amenaçar. Abans de marxar va canviar el cadenat de la porta i el va deixar tancat dins de casa, sense poder sortir-ne.

Ara bé, durant el judici celebrat el passat 1 de desembre, l'home ho va negar tot, assegurant que havia saltat per la finestra perquè anava begut i va "perdre el cap". Només va reconèixer que la dona i ell es van barallar però, que són "coses que passen entre parelles", afirmava. Per aquesta declaració, la fiscalia va demanar al tribunal que obrís a la víctima una investigació per fals testimoni. Tanmateix, en la sentència, i tot veure contradiccions en el seu testimoni, l'Audiència de Lleida ha rebutjat acusar-lo per aquest motiu.

Mentrestant, la dona -que ha estat en presó provisional durant més d'un any- va negar haver colpejat o amenaçat l'home. Durant el judici va declarar que ell viu en una casa ocupada i que normalment entra i surt per la finestra -que està a un metre i mig d'altura-. També va explicar que ella va anar a casa d'ell, tot i tenir una ordre d'allunyament, perquè ell li va demanar. "No té a ningú més i volia que el cuidés i em va fer pena", va dir.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació