Dilluns, 13 de maig de 2024
meteorologia

El Pallars Sobirà, en alerta per fort vent durant tot el dilluns

El Meteocat emet un avís per perill moderat de dos sobre sis que pot comportar ratxes de més de 70 quilòmetres per hora

Pallars Digital Barcelona | 8 de gener de 2023 a les 14:39
Imatge d'arxiu d'una família caminant enmig del vent en una població catalana | ACN
El fred hivernal fa parada llarga a Catalunya aquests dies, després d'un inici d'any amb temperatures molt altes per l'època. Ara, a més, el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha emès una alerta per fort vent durant tot el dilluns a dinou comarques, que s'iniciarà la mitjanit d'aquest diumenge i s'allargarà, almenys, 24 hores.
 
Les comarques més afectades són les del centre del país, que tenen l'alerta activada durant tot el dia. Són, concretament, el Garraf, l'Alt Penedès, l'Anoia, el Baix Penedès, el Tarragonès, l'Alt Camp, la Conca de Barberà i el Baix Camp. A partir de migdia, també s'afegeixen el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Bages, el Berguedà, el Ripollès, el Solsonès, la Cerdanya, l'Alt Urgell, el Pallars Sobirà, l'Alta Ribagorça i l'Aran.

Segons detalla el Meteocat, hi haurà un perill moderat de dos sobre sis, amb ratxes de més de 70 quilòmetres per hora. A més, indica que el vent bufarà de component oest i posa especial atenció al Pirineu, on el llindar d'avís és probable que se superi sobretot a cotes altes.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació