Dijous, 25 d'abril de 2024
turisme

La realitat augmentada posarà en valor cinc espais turístics del Pallars Jussà

Es volen potenciar diversos continguts culturals d’interès turístic, com l’antiga muralla de Tremp o el jaciment de la Posa d’Isona

Pallars Digital Tremp | 5 de gener de 2023 a les 08:10
Exemple de realitat augmentada en un jaciment de pintures rupestres al Montsià | ACN
El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha desenvolupat una aplicació de realitat virtual que permet recrear experiències de realitat augmentada i vídeos en 360 graus de cinc escenes històriques de la comarca. L'objectiu és posar en valor diversos continguts culturals d’interès turístic, com són l’antiga muralla de Tremp o el jaciment de la Posa d’Isona.

Per a poder gaudir d’aquesta experiència immersiva, l’usuari només haurà de fotografiar amb el seu dispositiu mòbil els diferents codis QR que es trobaran col·locats a les diferents localitzacions. Fent això, els elements virtuals es fusionaran amb la realitat i l'usuari podrà submergir-se en aquesta experiència per recrear com eren aquells espais temps enrere.

Les escenes s’han localitzat en cinc espais diferents: l'antiga muralla i el poble medieval de Tremp, la Guerra Civil al front republicà de la Posa a Isona, el jaciment d'icnites també de la Posa a Isona, el castell de Sant Gervàs a Gavet de la Conca i la fira de bestiar de peu rodó de Salàs de Pallars.

A Tremp, el visitant podrà endinsar-se en l'època medieval gràcies a la reconstrucció de la muralla i les antigues torres de defensa en realitat augmentada, i amb una imatge de 360º de l’antiga àrea comercial amb elements de la vida quotidiana de l’època. A la Posa es recrearà, per una banda, la vida al front mostrant soldats i objectes de l’època, i per l'altra, com les rajades van excavar els clots d’alimentació superficials que han deixat unes marques tan característiques al jaciment d'icnites.

Al castell de Sant Gervàs, el visitant podrà veure una reconstrucció de l’exterior del castell en realitat augmentada. Per últim, a Salàs, i a través d’una imatge de 360 graus, s’ha recreat l’antiga fira de bestiar de Salàs de principis del segle XX al carrer del Raval del Vall.

​Aquesta actuació ha estat promoguda gràcies a fons europeus, gestionats pel consell comarcal, i properament serà presentada als ajuntaments dels llocs on s’ha desenvolupat. Compta també amb la col·laboració de la Diputació de Lleida i dels ajuntaments implicats. L'empresa que s’ha encarregat de desenvolupar aquesta aplicació ha estat la lleidatana Invelon Technologies, guardonada amb el Premi PIMEC Joves 2021.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació