Divendres, 19 d'abril de 2024
geoparc

L’historiador Xavier Costa s’incorpora com a investigador a l‘equip del Geoparc Orígens

Participarà de forma exclusiva en el projecte de realitat virtual 'Vigeocult', documentant i fent recerca sobre el ric i divers patrimoni cultural del territori

Pallars Digital Tremp | 28 de desembre de 2022 a les 10:08
Xavier Costa davant la seu del Geoparc Orígens, a Tremp | Geoparc Orígens
El doctor Xavier Costa Badia s’ha incorporat recentment com a investigador a l‘equip professional del Geoparc Orígens, participant de forma activa i exclusiva en el projecte de realitat virtual Vigeocult, documentant i fent recerca sobre el ric i divers patrimoni cultural del nostre territori.

El projecte Vigeocult té com a objectiu investigar sobre el patrimoni geològic, paleontològic i cultural del Geoparc Orígens, per tal d’aportar un relat acurat que permeti explicar l’evolució de la Terra, els éssers vius que l’han habitat i el llegat històric que s’ha preservat. Mitjançant experiències immersives es reconstruirà la formació dels Pirineus, com eren els darrers dinosaures que van viure a Europa, així com el patrimoni cultural del territori gràcies a la utilització de tècniques de realitat virtual i augmentada.

Aquest projecte, per la seva naturalesa, és únic a CatalunyaVigeocult s’emmarca en el programa del Ministeri de Ciència i Innovació,  i compta amb fons europeus Next Generation. A més, està participat pel grup de recerca Geomodels de la Universitat de Barcelona, l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, l’empresa Digivisión i el Geoparc Orígens.

L'experiència i el coneixement de la matèria per part de Xavier Costa, graduat en Història, màster en Cultures Medievals i doctor en la mateixa especialitat per la Universitat de Barcelona, faran de Vigeocult un projecte ben documentat, diferencial, sòlid i d'interès per especialistes i visitants del nostre territori.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació