Dimecres, 24 d'abril de 2024
pressupostos

La Torre de Capdella aprova un pressupost de més de 3 milions d'euros per al 2023

La principal inversió serà l'adequació de l'actual seu de la brigada municipal per destinar-la a l'Institut de Muntanya per a cicles formatius

Pallars Digital La Torre de Capdella | 23 de desembre de 2022 a les 09:44
Façana del consistori de la Torre de Capdella | Ajuntament de la Torre de Capdella
L'Ajuntament de la Torre de Capdella ha aprovat un pressupost de 3.021.968,50 euros per al 2023, prop d'un 12,78% més respecte al del 2022. Els comptes han obtingut llum verda gràcies als vots favorables dels regidors d'Esquerra Republicana (ERC), a l'equip de govern, l'abstenció de Junts per Catalunya i dos vots en contra de la CUP.  

El pressupost per a l'any que ve inclou part de les despeses de funcionament de l'ajuntament, així com l'execució d'obres al municipi, com ara en carrers o l'adequació de l'enllumenat. També contempla la promoció del turisme, la ramaderia, activitats culturals, així com al Museu Hidroelèctic de Capdella, en educació i serveis públics i socials.

Del pressupost total, 748.085,53 euros es destinaran a inversions. Per aquest exercici en destaquen dues: la primera fase de l’adequació del quarter, actualment la seu de la brigada municipal, per destinar-lo a Institut de Muntanya per als cicles formatius de Mitja i Alta
Muntanya. Aquesta actuació plurianual tindrà un cost de 380.000 euros al 2023, i rebrà finançament de la Diputació de Lleida i de la Generalitat de Catalunya.

D’altra banda, en aquest exercici també es realitzaran les obres necessàries de substitució de les canonades de fibrociment que encara queden als pobles del municipi, i que suposen aproximadament un 2%. Ja al 2009, arran dels aiguats que es van produir al mes de setembre i que van malmetre moltes teulades, el consistori va assumir la retirada del fibrociment de les cobertes que s’havien malmès, però també les del veïnat que va voler retirar-les per eliminar els riscos per a la salut que aquest material implica.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació