Dissabte, 15 de juny de 2024
solidaritat

Els centres de primària del Jussà participen a la campanya «Els seus drets en joc» de recollida de joguines

On més intensament s’ha viscut ha estat al Col·legi Maria Immaculada de Tremp, on s’han recollit gairebé el 90% dels joguets

Pallars Digital Pallars Jussà | 23 de desembre de 2022 a les 09:13
Imatge de les joguines recollides durant la campanya d'enguany | CCPJ
La Creu Roja del Pallars Jussà amb la col·laboració de l'Oficina Comarcal de Consum han dut a terme aquests dies la campanya solidària Els seus drets en joc de recollida de joguines, que cada any permet fer arribar la il·lusió a les nenes i els nens de famílies desafavorides de la comarca.

Aquesta campanya compta amb la col·laboració de tots els centres escolars de primària de la comarca que durant el mes de desembre han rebut les donacions de joguines de nens i nenes. On més intensament s’ha viscut la campanya ha estat al centre de les Claretianes de Tremp on s’han recollit gairebé el 90% dels joguets.


Entre els objectius de la campanya hi ha el de promoure la solidaritat entre els infants i alhora el consum responsable i evitar actituds com la compra compulsiva. Per complir amb aquest caràcter educatiu i solidari que busca la campanya, totes les joguines recollides compleixen tres requisits fonamentals: no ser sexistes ni bèl·liques i totes han de ser noves. D’aquesta manera, es tracta realment d'un acte solidari atès que, tal com diu la mateixa campanya, tots els nens tenen dret a una joguina nova perquè "no hi ha una infància de primera categoria i una de segona".

El president de Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol, ha volgut agrair el paper que tenen educadores i educadors dels centres escolars de la comarca en la sensibilització de nens i nenes cap a la solidaritat i la igualtat. La Creu Roja farà arribar els propers dies les joguines recollides a nens i nenes de famílies desafavorides de la comarca de forma que cap infant es quedi sense una joguina nova aquestes festes.


Altres notícies que et poden interessar 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació