Diumenge, 14 de juliol de 2024

El Pallars preveu una ocupació mitjana del 70% per les festes de Nadal i Cap d'Any i inferior per Reis

Les estacions d'esquí del Pirineu esperen vendre uns 200.000 forfets entre el 26 de desembre i el 8 de gener

Pallars Digital Pallars | 23 de desembre de 2022 a les 08:26
Un grup d'esquiadors en un telecadira de l'estació de Baqueira Beret | ACN
Després d'un pont de la Puríssima desigual i amb menys visitants, el Pallars i el Pirineu preveuen una ocupació turística mitjana del 70% durant els deu dies de les festes de Nadal i Cap d'Any, en el període comprès entre el 26 de desembre i el 4 de gener. Per Cap d'Any, del 30 de desembre a l'1 de gener, és quan es registraran les millors dades i es fregarà la plena ocupació a bona part dels establiments d'allotjament turístic de la zona, així com de turisme rural i places de bungalous dels càmpings del conjunt de la demarcació de Lleida.

En concret, en el primer tram que va des de Sant Esteve fins al dijous 29, l'ocupació en el sector de l'hoteleria de les zones del Pirineu es situarà al voltant del 65% de mitjana. Les places de bungalous del sector del càmping estaran sobre del 75% i el turisme rural rondarà el 70%.

El grau més alt d'ocupació es produirà en el segon tram de cara al Cap d'Any, tal com és habitual per aquestes dates. En concret del divendres 30 de desembre fins al diumenge 1 de gener de 2023 s'arribarà a fregar la plena ocupació en els establiments d'hoteleria del Pirineu, com també a tota l'oferta de turisme rural i a les places de bungalous del conjunt de la demarcació de Lleida, amb percentatges que se situaran al voltant del 95% i la plena ocupació.
 
A partir de Cap d'Any, l'ocupació baixarà considerablement de cara als altres dos trams de vacances i festius. Del 2 al 4 de gener, com a prolongació de la festivitat de Cap d'Any,  es preveu que els establiments propers a les estacions d'esquí oscil·laran entre el 60 i el 70%, i la resta amb percentatges inferiors.

A partir del 5 de gener i fins al diumenge 8 de gener l'ocupació turística es reduirà sensiblement, per la tradició de moltes famílies de passar aquests dies a les seves poblacions d'origen per gaudir dels Reis Mags d’Orient, si bé de cara al cap de setmana, els dies 7 i 8, es recuperarà l'afluència de visitants com si fos un cap de setmana normal de la temporada d'hivern. L'ocupació en aquest darrer tram estarà per sota del 50% i el resultat final també estarà molt condicionat per la climatologia i l'estat de la neu a les estacions d'esquí.
 
Durant tot aquest llarg període de vacances, i especialment durant la primera setmana de festes, les segones residències també tindran una ocupació alta i contribuiran a la dinamització del sector de la restauració i el comerç de les zones turístiques.

Venda al voltant dels 200.000 forfets


El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida estima que durant els 14 dies que van del dilluns 26 de desembre fins al diumenge 8 de gener les estacions d'esquí del Pirineu de Lleida expediran al voltant dels 200.000 forfets, si bé les condicions meteorològiques a pistes durant aquests dies poden condicionar el resultat.

A hores d'ara tots els complexos d'esquí alpí estan oberts al públic amb diferents quilòmetres de pistes obertes, nivells i qualitat de neu, excepte Tavascan, que obrirà a partir del dia 26 el telecadira per a usos turístics. Pel que fa als centres de nòrdic, segons el darrer comunicat de l'ACEM, restaran oberts a partir del dia de Sant Esteve per a raquetes i usos turístics Aransa, Lles de Cerdanya, Tavascan i Viròs Vall-Farrera i la de Sant Joan de l’Erm per a serveis turístics.


Altres notícies que et poden interessar 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació