Divendres, 19 d'abril de 2024
cel nocturn

El Parc Nacional d’Aigüestortes instal·larà un mirador astronòmic a Olp

L’equipament, que s'espera durant el 2023, inclourà un plafó interpretatiu i un planisferi per identificar les principals constel·lacions

Pallars Digital Olp | 22 de desembre de 2022 a les 12:13
El cel nocturn del Pallars en una imatge d'arxiu | PNAP
El Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici instal·larà durant el 2023 un mirador astronòmic a la zona de Sant Josep d'Olp, al municipi de Sort. El nou equipament per gaudir del cel nocturn del Pallars inclourà un plafó interpretatiu i un planisferi per identificar les principals constel·lacions.

La futura instal·lació respon una petició feta per l'Ajuntament de Sort en relació a la certificació de reserva Starlight, atorgada l'any 2018 al Parc Nacional. En aquest sentit, el consistori de la capital del Pallars Sobirà ha realitzat durant els darrers anys un canvi d'enllumenat a la pràctica totalitat dels nuclis per tal de reduir l'impacte de la contaminació lumínica.

En concret s'han instal·lat llums LED als 14 pobles del municipi, mentre que només resta dur a terme alguna actuació en algun punt de Sort. Una mesura que ja han adoptat altres municipis de les comarques pallareses, com per exemple Conca de Dalt, que ja utilitza majoritàriament lluminària d'aquest tipus, o la Pobla de Segur, que recentment ha instal·lat fanals LED en una part del poble.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació