Dimarts, 23 d'abril de 2024
aigua

Fígols recuperarà l'antiga captació d'aigua per reduir el consum energètic

Actualment, els cabals bombejats des de Tremp han de fer un recorregut de més de set quilòmetres i superar un desnivell superior als 300 metres

Tomàs Garcia Espot Fígols | 20 de desembre de 2022 a les 12:13
Vista del poble de Fígols de Tremp | Ajuntament de Tremp
L'Ajuntament de Tremp ha aprovat recuperar l'antiga captació d'aigua de Fígols de Tremp per tal d'estalviar energia. Tal com ha confirmat a Pallars Digital el regidor d'Obres Públiques, Antoni Flores, el ha tret a licitació les obres per un import aproximat de 63.000 euros.

L'edil ha detallat que els treballs consistiran en instal·lar una nova canonada, que anirà des de la captació rehabilitada, situada al barranc del Cambranal, i fins a l'actual dipòsit del poble.
 
Actualment, l'impuls dels cabals es realitza directament des de Tremp, la qual cosa suposa que l'aigua bombejada ha de fer un recorregut de més de set quilòmetres, i superar un desnivell superior als 330 metres.

Un fet, declara Flores, que suposa un gran consum energètic, i que amb la recuperació de la captació, es reduiria, com també els volums d'aigua impulsats des de la capital del Pallars Jussà.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació