Dissabte, 20 d'abril de 2024
turisme

Lladorre gestionarà 1,4 milions d'euros per convertir-se en destinació esportiva sostenible

El projecte 'Turisme esportiu d'alta muntanya 365 dies' vol desestacionalitzar l'activitat turística al municipi, concentrada durant els mesos d'estiu i hivern

Tomàs Garcia Espot Lladorre | 19 de desembre de 2022 a les 11:43
Imatge de dos senderistes al Pallars Sobirà | Oscar Rodbag
L'Ajuntament de Lladorre rebrà 1.400.000 euros dels fons europeus Next Generation per convertir el municipi en una destinació de turisme esportiu sostenible. Tal com ha explicat a Pallars Digital el seu alcalde, Salvador Tomàs, el projecte, que du per nom Turisme esportiu d'alta muntanya 365 dies, té com a objectiu desestacionalitzar l'activitat turística a la zona, potenciant altres esports d'alta muntanya, com per exemple el senderisme.

Tomàs declara que actualment estan estudiant la proposta -que van presentar fa tres anys-, i que considera com a "molt positiva" l'adjudicació dels ajuts europeus. "Som un municipi eminentment turístic i rebre-ho és un impuls molt potent perquè no només hi hagi turisme de temporada", afirma. 
 
En concret, el projecte -redactat en col·laboració amb Tourislab- basa la seva estratègia en tres pilars clau: en primer lloc, la creació d'un hub d'innovació en turisme esportiu; l'impuls de Lladorre com a destí sostenible i, finalment, que el municipi es converteixi també en una destinació turística intel·ligent gràcies al foment de les noves tecnologies. Tal com a confirmat Salvador Tomàs a aquest diari, el pla té un termini d'execució de tres anys.

Tavascan, encara pendent d'obrir

 
Per altra banda, l'alcalde ha explicat que l'estació de muntanya de Tavascan encara no ha pogut estrenar la nova temporada per manca de neu. En aquest sentit, ha declarat que el projecte turístic aprovat hauria de ser una contrapartida en cas de que es produeixin aquest tipus de situacions. I és que, recordem, l'equipament turístic és una de les claus de volta més importants per a l'economia del municipi.
 

Tres projectes turístics pallaresos

 
El de Lladorre és el tercer projecte turístic que es beneficiarà dels fons europeus Next Generation. Els altres són, com ja hem avançat aquests dies, els del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, que rebrà 2,3 milions d'euros per impulsar el cicloturisme, i de l'Ajuntament de la Pobla de Segur, a qui s'ha atorgat 2 milions per potenciar el turisme actiu i de natura durant els pròxims cinc anys. 
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació