Dissabte, 20 d'abril de 2024
meteorologia

La nevada «inesperada» al Pallars deixa gruixos de fins a sis centímetres i vàries incidències a la carretera

El telèfon d'emergències 112 va rebre nou trucades procedents del Sobirà

Tomàs Garcia Espot Pallars | 13 de desembre de 2022 a les 07:42
Imatge de Sort completament nevat aquest dilluns a la tarda | ACN
La nevada "inesperada" que ha caigut aquest dilluns al Pallars ha deixat gruixos de fins a sis centímetres de neu i vàries incidències a les carreteres pallareses, especialment les del Sobirà. L'episodi va obligar Protecció Civil a activar el pla Neucat en alerta a les dues comarques, mentre que es demanava prudència als conductors.

En total, van quedar afectades la C-13 entre Sort i Esterri, la C-28 al Port de la Bonaigua, entre Esterri d'Àneu i Naut Aran, la N-260 al Port del Cantó, el Coll de Perves entre Sarroca de Bellera i el Pont de Suert, la C-13z a Esterri, la C-147 entre Esterri i Alt Àneu, la L-504 entre Llavorsí i Lladorre, i la L-510 entre Tírvia i Alins. En totes aquestes vies l'ús de cadenes era obligatori.
 

El telèfon d'emergències 112 va atendre un total de nou trucades del Pallars Sobirà per incidiències relacionades amb la neu a les carreteres. La més destacada va implicar un camió de butà que va haver de ser remolcat pels Bombers a Sort després de quedar atrapat a la via. 
 
Paral·lelament, entre les 19:30h i les 20h la carretera entre els municipis de Sort i Baix Pallars també va ser una de les més perilloses a causa de la presència de plaques de neu i de gel. A mesura que passaven les hores, i amb l'arribada de la pluja, la situació del trànsit es va anar normalitzant, i a les 19:40h Protecció Civil desactivava l'alerta del pla Neucat. Al voltant de les nou del vespre només calia circular amb cadenes al Port de la Bonaigua i a la carretera C-147 entre Esterri d'Àneu i Alt Àneu.

A banda de les diverses incidències i afectacions, aquesta nevada sorpresa després del Pont de la Puríssima sobretot ha deixat imatges de postal, especialment a cotes baixes, com per exemple a Sort, però també en altres indrets de la comarca, així com al Pallars Jussà, especialment a la Vall Fosca.
   


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació