Dissabte, 27 d'abril de 2024
meteorologia

Les nevades posen en alerta el Pallars per sobre dels 700 metres

La neu afecta múltiples carreteres de les comarques pallareses, on és obligatori l'ús de cadenes

Tomàs Garcia Espot Pallars | 12 de desembre de 2022 a les 16:32
Imatge del camió de butà que ha hagut de ser remolcat a Sort a causa de la neu | Bombers
Protecció Civil ha activat aquesta tarda l'alerta del pla Neucat al Pallars Sobirà i el Pallars Jussà per les nevades que estan caient per sobre dels 700 metres, on es podrien arribar a acumular gruixos de neu de fins a cinc centímetres. Es demana prudència en la mobilitat per les comarques pallareses, així com a les de l'Alt Urgell, l'Alta Ribagorça i la Cerdanya.


Al Pallars és l'obligatori l'ús de cadenes en sis carreteres: a la C-28 al Port de la Bonaigua, a la C-13 entre Sort i Esterri d'Àneu, a la C-13z a Esterri d'Àneu, a la C-147 entre Esterri i Alt Àneu, a la L-504 entre Llavorsí i Lladorre, i a la L-510 entre Tírvia i Alins. A més, s'ha restringit el pas de camions a la N-260 entre Sarroca de Bellera i el Pont de Suert.

Altres vies principals afectades per la neu són l'N-260 al Port del Cantó -que comunica les comarques de l'Alt Urgell i el Pallars Sobirà- i el Coll de Perves –entre el Pallars Jussà i l'Alta Ribagorça-.
 
L'acumulació de neu ja ha provocat alguna incidència en la mobilitat, com per exemple a Sort, on la nevada ha estat rebuda amb "relativa sorpresa", i on un camió de butà ha hagut de ser remolcat pels Bombers després de quedar atrapat a la via, a l'espera del pas de la màquina lleva-neus. 

 
A banda d'aquest fet, i de les previsibles afectacions que aniran sorgint, les nevades ja estan començant a deixar imatges de postal en diversos indrets de les comarques pallareses, i entre els quals la mateixa capital del Pallars Sobirà, o a la Vall Fosca.
 
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació