17 d'abril de 2024
mai tant!

Una norantena de vehicles «dos cavalls», de ruta pel Pallars Sobirà

L'expedició, formada per unes 200 persones, s'allotja a Escaló, des d'on han visitat diferents indrets del territori pallarès

Pallars Digital Escaló | 7 de desembre de 2022 a les 09:26
Imatge dels vehicles antics estacionats a Escaló | Joan Carles Carles
El Pallars Sobirà ha rebut aquests dies la particular visita d'un grup d'excursionistes que des del passat dissabte i fins aquest dijous es passegen per la comarca amb els seus vehicles Citroën 2CV, coneguts també popularment com a dos cavalls.

En total són una norantena de vehicles clàssics arribats d'arreu de la geografia espanyola i que, sota l'organització de Gran Nacional 2CV, han visitat diferents indrets del Pallars com el Port de la Bonaigua, les Valls d'Àneu o Tavascan. S'allotgen a Escaló i l'expedició la formen un total de 200 persones, que han ajudat a omplir hotels i restaurants de la comarca, segons ha publicat Segre.

Els organitzadors volen que aquests vehicles antics, que asseguren que són “poc contaminants”, es visualitzin com un cotxe històric. I així és, ja que alguns dels vehicles que aquests dies circula per territori pallarès té més de 40 anys.
 
El 2CV és un automòbil de baix cost produït per la marca francesa Citroën des de l'any 1948 a l'any 1990 amb la intenció de motoritzar les classes populars. Va ser un vehicle cèlebre, ja que en tot el període se'n van produir més de cinc milions, sumant-hi també les versions amb carrosseria tipus furgoneta. 

 Llegeix més notícies curioses a la secció Mai tant! 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació