Dijous, 25 d'abril de 2024
esquí

Espot i Port Ainé donen el tret de sortida a la temporada d'hivern

Les estacions asseguren que augmentaran progressivament el seu domini esquiable durant el pont de la Puríssima

Pallars Digital Pallars Sobirà | 2 de desembre de 2022 a les 10:37
Juli Fernández visitant l'estació de Port Ainé | Govern
Espot i Port Ainé donen aquest divendres el tret de sortida a la temporada de neu amb gruixos d'entre 10 i 30 centímetres. La previsió d'aquestes estacions, juntament amb la resta que gestiona Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) és augmentar el domini esquiable obert durant els propers dies, coincidint amb el pont de la Puríssima, si les condicions meteorològiques i d'innivació ho permeten.

Així, Espot obrirà inicialment només dues pistes i tres remuntadors amb fins a 20 centímetres de neu. El preu del forfet de dia serà de 5 euros el dia de l'obertura, coincidint amb el tast de neu, i durant aquest cap de setmana hi haurà una tarifa reduïda de 18 euros per a adults. Estaran en funcionament els itineraris de raquetes de neu, el lloguer de material i dos punts de restauració. 

Per la seva banda, Port Ainé comptarà amb 7 pistes obertes i el 70% dels remuntadors en funcionament amb fins a 30 centímetres de gruix de neu. Aquest divendres també es farà un tast de neu per donar la benvinguda a la temporada d'hivern i el preu del forfet de dia serà de 5 euros. Durant el cap de setmana s'aplicarà una tarifa reduïda de 29 euros per als majors de 18 anys. Com a Espot, l'estació comptarà amb itineraris de raquetes de neu, lloguer de material i punts de restauració operatius i amb activitats com el tubbing i els circuits als arbres. L'estat diari de les instal·lacions es pot consultar al comunicat de neu de l'estació.

Mentrestant, a l'Alta Ribagorça, Boí Taüll obrirà 9 de les seves pistes i el 50% dels remuntadors estaran operatius. La previsió és que ho faci amb gruixos de neu de fins a 40 centímetres. S'aplicarà una tarifa especial d'obertura entre els dies 2 i 4 de desembre i el preu del forfet de dia serà de 29,50 euros per als adults. L'estació tindrà en funcionament el lloguer de material, diversos punts de restauració i les escoles d'esquí.
 

Imatge de l'estació d'Espot aquest dijous. Foto: FGC


El conseller de Territori inaugura la temporada a Port Ainé

 
Coincidint amb l'inici de la temporada d'hivern, el conseller de Territori, Juli Fernández, ha visitat aquest divendres l'estació de Port Ainé. Fernández, de visita al Pallars, ha expressat "el compromís com a Govern amb el desenvolupament del Pirineu, amb l'equilibri territorial i amb la generació de més i diversos pols d'atracció i majors oportunitats de vida", perquè, ha dit, "les estacions no són només d'hivern, són de muntanya. I el nostre compromís amb el bon funcionament de les estacions de muntanya també és global, amb la desestacionalització i la sostenibilitat".

El conseller també ha volgut posar en valor que "les estacions d'FGC són un bon exemple de gestió eficient i professional; són una indústria esportiva oberta tot l'any que dona feina de manera directa o indirecte a unes 3.000 persones". A més, "quant a la sostenibilitat, treballem des de la consciència d'emergència climàtica, utilitzant un sistema de cicle de l'aigua tancat, que ja ha reduït el seu consum un 27% i l'emissió de gasos d'efecte hivernacle un 66%, amb el compromís d'arribar a les zero emissions a les estacions d'FGC l'any 2030", ha manifestat el titular de Territori.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació